PK (H): Qui Vive doet Nijmegen geen pijn, nuttige zege HIC

Tijdens de achttiende speeldag in de Promotieklasse deed de top drie wat die moest doen: winnen. Met de 1-3 zege van koploper Schaerweijde op hekkensluiter Were Di is handhaving voor de ploeg uit Tilburg nu wel een erg grote opgave. Datzelfde geldt voor Qui Vive dat tegen Nijmegen geen potten kon breken (4-1 verlies). Nummer tien HIC deed dat wel tegen middenmoter Cartouche (2-0) en klimt daardoor naar de negende plek.

Nijmegen – Qui Vive 4-1

Lang hield laagvlieger Qui Vive stand tegen nummer vier Nijmegen, maar in de 48ste minuut brak Jim van de Venne dan toch de ban voor de thuisploeg. Daarna waren de remmen los. Tom Günther prikte er dan wel een doelpunt in namens de Uithoorners, maar kon daarmee een royale nederlaag (4-1) niet voorkomen.

Bas Bogaard, coach van Nijmegen: ‘Zij zetten het verdedigend goed neer. Het was wachten op onze kansen en niet te veel forceren. Dat hebben we goed gedaan. In de tweede helft lukte het ons om te scoren en moesten zij komen. Daardoor ontstonden er automatisch meer ruimtes voor ons. De kansen die we van daaruit creëerden, maakten we mooi af.’

Met elf punten achterstand op nummer drie HDM, valt er voor Nijmegen weinig meer te halen dit seizoen. Toch is de motivatie om goed spel op de mat te leggen er voor de Gelderse ploeg er niet minder om. Bogaard: ‘Richting het komende seizoen willen we ons blijven doorontwikkelen. Daar richten we nu onze pijlen op. De ploeg die we nu hebben, blijft bij elkaar en hopen we links en rechts wat te kunnen aanvullen. De goede reeks die we in de tweede seizoenshelft laten zien, geeft perspectief voor volgend jaar.’

48. Jim van de Venne 1-0
56. Tijn Stuve 2-0
60. Marnix Brands 3-0
68. Tom Günther 3-1
69. Florian Gosselink 4-1

HIC – Cartouche 2-0

11. Rico Doran 1-0
30. Casper van Wandelen 2-0