PK (H): Ring Pass stunt met gelijkspel tegen koploper Nijmegen

In de elfde en laatste speelronde van Promotieklasse Heren van dit jaar zorgde Ring Pass voor de grootste stunt van de dag. Op eigen bodem speelde de nummer tien gelijk tegen koploper Nijmegen (1-1). Dankzij de winst van Laren op Push, een korfbaluitslag van 4-7, heeft de runner-up uit het Gooi nog maar één punt achterstand op Nijmegen. Onderin de ranglijst speelden HBS en Gooische gelijk (2-2).

Ring Pass Delft – Nijmegen 1-1

Ring Pass speelde in de eerste seizoenshelft al vier keer gelijk en ook tegen Nijmegen eindigde de wedstrijd in een puntendeling.

Ring Pass-coach Dirk Wils: ‘Beide ploegen zetten veel druk op de bal. In het eerste kwart kregen we een aantal opgelegde mogelijkheden, die we niet benutten. Ook Nijmegen had kansen, zoals een serie van zes strafcorners op rij. Na rust kwamen we ongelukkig op 0-1 door een mooie tip uit een vrije slag. Met een rake strafcorner vochten we ons terug in de wedstrijd. Zij speelden slordig aan de bal, maar het lukte ons niet om nog een keer te scoren.’

Ring Pass staat door het gelijkspel op de tiende plek van de ranglijst. Wils: ‘Het is zonde dat we zo vaak gelijk gespeeld hebben. Zeker tegen concurrenten als Cartouche en Gooische hebben we het laten liggen. We doen steeds volop mee, dus wat dat betreft zie ik de tweede seizoenshelft rooskleurig in. Ik ben ervan overtuigd dat we ons handhaven.’

Ring Pass Heren 1 na het gelijkspel tegen Nijmegen. Eigen foto

Bas Bogaard, coach van Nijmegen: ‘We hebben in deze wedstrijd te veel laten liggen. Dat komt mede door hun keeper [Pascal van Lingen, red.] die een aantal keer fraai redde. Toch vind ik de uitslag niet opmerkelijk. Ring Pass is een goede ploeg en het laat weer zien dat iedereen van elkaar kan winnen in de Promotieklasse. Overall ben ik tevreden over de eerste seizoenshelft. We zijn het meest stabiel geweest over elf wedstrijden. Het seizoen is nog lang, maar we zitten op de goede weg. Het enige smetje is het uitvallen van Kjell Bakker. Hij heeft vorige week zijn kruisband gescheurd en ligt er voor de rest van het seizoen uit.’

Doelpunt Nijmegen: David Blom
Doelpunt Ring Pass: Remko Saraber (sc)

Almere – Hurley 0-1

45. N0am Sheridan 0-1

Tilburg – Victoria 1-1

23. Thijs Bams 1-0
70. Berend van Langeveld 1-1

Push – Laren 4-7