PK (H): runner-up Schaerweijde klopt koploper hdm

In eigen huis moest koploper hdm zijn meerdere erkennen in runner-up Schaerweijde (1-2). Het onderlinge verschil bedraagt nu nog slechts één punt. Voordaan trok in de allerlaatste minuut de wedstrijd tegen Nijmegen over de streep (3-4). Onderin deed Victoria goede zaken door Qui Vive met een 3-0 nederlaag terug naar Uithoorn te sturen.

hdm – Schaerweijde 1-2

De verwachtingen over de topper tussen hdm en Schaerweijde waren vooraf hooggespannen. Zou hdm zijn ongeslagen reeks voortzetten en daarmee zijn koppositie verstevigen? Nee, luidde het antwoord. De Zeister formatie van Tim Oudenaller was de Hagenaren met 1-2 de baas, dankzij de winnende treffer van Jur van der Have.

‘Dit voelt heel goed’, zei de spits na afloop, met een glimlach van oor tot oor. ‘De eerste tien minuten speelden we terughoudend en kregen we een goal tegen, maar tijdens de rest van de wedstrijd hockeyden we zo goed en stonden we verdedigend zo sterk. We kregen niet veel kansen, maar hadden er ook niet veel nodig en hielden het vertrouwen dat we een doelpunt konden maken.’

Dat doelpunt viel. Twee zelfs. Die in het derde kwart, van de stick van Van der Have, bleek de winnende. ‘Ik kreeg een bal hoog aangespeeld en kon ‘m mee de cirkel in nemen. Ik zag dat de keeper zijn goal uit kwam en tikte de bal met een liftje binnen. Een heerlijk gevoel, al was de focus daarna meteen weer op de wedstrijd. Zeker de laatste tien minuten waren echt met samengeknepen billen. We houden best van mooi opbouwen, maar in de slotminuten was het gewoon keihard verdedigen en de bal uit de cirkel houden.’ Dat lukte, waardoor Schaerweijde nog maar één punt minder dan hdm heeft.

Blijdschap bij Schaerweijde (met op de voorgrond Pepijn Luijkx) na het scoren van het eerste doelpunt tegen hdm. Foto: Rob Römer/Orange Pictures

Boris Burkhardt 1-0
Pepijn Leenhouts (sc) 1-1
Jur van der Have 1-2

Cartouche – Were Di 3-1

21. Arthur Mouwen 1-0
28. Pepijn Smit 2-0
31. Daan Specken (sc) 2-1
37. Stijn van der Eijk 3-1