PK (H): Titel Schaerweijde, doek valt voor Were Di en Qui Vive

Met nog twee wedstrijden te gaan, mag Schaerweijde de champagne al ontkurken. Dankzij een 1-3 overwinning op Nijmegen is de Zeister ploeg kampioen van de Promotieklasse en komt het volgend seizoen uit in de Hoofdklasse.

Het duurde tot de 55ste minuut totdat Muhammad Rizwan namens Schaerweijde de ban brak. Vijf minuten later verdubbelde Jur van der Have de score. Vlak voor tijd deed Jim van de Venne nog wel iets terug voor Nijmegen, maar het laatste woord was voor Schaerweijde met een treffer van Pepijn Leenhouts. Daardoor kunnen de vlaggen nu al uit in Zeist en keert het vlaggenschip na zes jaar terug op het hoogste niveau.

Voor Were Di en Qui Vive viel vandaag het doek. Die laatste ploeg was tegen HIC nog dichtbij een overwinning, maar de 1-2 voorsprong verdampte in de laatste tien minuten. Tegenstander HIC ging er alsnog met de zege vandoor (3-2). Hekkensluiter Were Di knokte zich in de slotfase naar een 2-2 gelijkspel tegen Voordaan. De strijd om een plek in de veilige zone (plaats negen en hoger) is nog niet beslist. HBS staat nu op plek tien; met één punt minder dan HIC. Die teams kunnen hun borst alvast natmaken voor hun onderlinge treffen komende zondag.

Schaerweijde is uitzinnig van vreugde na een doelpunt van Jur van der Have. Foto: Jeroen Meuwsen/ Orange Pictures

Nijmegen – Schaerweijde 1-3

‘Eindelijk’, verzucht Schaerweijde-aanvoerder Mats Marree na het binnenhalen van het kampioenschap. ‘Hier hebben we zes jaar op gewacht. Niet normaal gaaf dat het nu gelukt is.’

Nog maar één keer winnen in drie wedstrijden was nodig om de titel in de wacht te slepen. Meteen tegen Nijmegen greep de ploeg van Tim Oudenaller zijn kans, al kwam de Zeister doelpuntenmachine pas in het vierde kwart op gang. Marree: ‘Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Maar we zeiden ook tegen elkaar: ‘We scoren altijd.’ Dus als we zelf de nul hielden, hoefden we alleen maar te wachten op de eerste goal. Toen die viel, waren we los.’

Toen Schaerweijde in het laatste fluitsignaal nog een corner kreeg, was de ontlading compleet volgens de captain. ‘Die ging er nog in ook. Met het meegereisde publiek konden we meteen een feestje vieren. Bij aankomst in Zeist met onze bus net, stonden er vijfhonderd man ons op de parkeerplaats op te wachten. Mooier kan bijna niet. We gaan het flink met hen vieren en dan zien we wel hoe vanavond verder loopt.’

55.  Muhammad Rizwan 0-1
60. Jur van der Have 0-2
68. Jim van de Venne 1-2
70. Pepijn Leenhouts (sc) 1-3