PK (H): SCHC zet goede reeks voort, eerste zege Ring Pass

De heren van SCHC zitten na een haperende seizoenstart in een heerlijke flow. Na twee dikke overwinningen (1-11 en 7-0) was zondag Tilburg slachtoffer van de dadendrang van de Bilthovenaren. Het werd 1-5. Victoria bleef in het spoor van koploper Nijmegen na de 3-2 zege op Laren. Ring Pass boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. In eigen huis versloeg het Almere met 2-1.

Victoria – Laren 3-2

Net als tegen SCHC op de tweede speeldag (0-1 winst) maakte Victoria zondag tegen Laren in de laatste minuut het winnende doelpunt. Hierdoor staan de Rotterdammers, die vorig jaar nog als negende eindigden, tweede achter Nijmegen.

Victoria-coach Tijs Roozendaal: ‘In het begin van de wedstrijd waren wij dominanter dan Laren. Dat sloeg om in een deel van het tweede en het derde kwart. Daarin kreeg Laren meerdere strafcorners, die wij er goed uitliepen. Dat we weer in de laatste minuut de winnende scoorden, zegt voor mij vooral dat we fit zijn. We hebben de power om tot het einde gas te geven.’

Met de ranglijst houdt Victoria zich niet bezig volgens Roozendaal: ‘We staan tweede volgens mij, maar we richten ons vooral op onszelf. Wat anders is dan vorig seizoen, is dat er veel ploegen goed zijn, maar niet altijd beter dan wij. Teams als Nijmegen, SCHC en Hurley zijn sterk en toch maken we ook tegen hen kans. Tot nu toe valt het vaak onze kant op, maar we zullen heus nog wel een paar plekken zakken op de ranglijst.’

14. Thomas Vis (sc) 0-1
18. Rick Doorenbos 1-1
31. Pepe Bijlaard 2-1
55. Jordi Schramel 2-2
70. Pepe Bijlaard 3-2

Gooische – Hurley 3-7

2. Floris van Son 0-1
5. Foppe Houting (sc) 1-1