PK (H): Cartouche klaar voor kraker tegen Hurley

De toppers in de Promotieklasse maakten zondag geen fout. Hurley, Cartouche, hdm en Schaerweijde pakten de volle buit. Na het paasweekend wacht ons in deze afdeling  de daverende kraker tussen runner-up Cartouche en koploper Hurley. Raapt Hurley de titel op in Leidschendam of blijft Cartouche de Amsterdammers als een roofdier op de hielen zitten?  

Nijmegen - Cartouche (2-4)

Stand Team Naam
26' 0-1 Cartouche Yorick van der Vis
35' 0-2 Cartouche Yorick van der Vis
44' 0-3 (sc) Cartouche Timmo Kranstauber
54' 0-4 Cartouche Will Holt
60' 1-4 Nijmegen Kjell Bakker
67' 2-4 Nijmegen Nick Doeser

De achtervolgers van runner-up Cartouche koesterden misschien stilletjes de hoop, dat het team van Pieter Pieterse punten zou verspelen op Nijmegen. Immers, Nijmegen-uit is niet eenvoudig en Cartouche won tot nu toe pas één duel op vreemde bodem.

Echter, de gasten lieten geen twijfel over hun bedoelingen bestaan en liepen tijdens de tweede helft zelfs uit naar een tamelijk overtuigende 0-4 voorsprong. ‘Het mooie daarvan vond ik dat we ook drie veldgoals maakten’, aldus Timmo Kranstauber, het cornerkanon dat er ditmaal eentje inlegde.

‘Het was geen makkie vanmiddag want Nijmegen heeft een goed ploegje dat er graag een stoeipot van maakt. Gelukkig maakte onze doelman Chris vooral in de beginfase een paar goede reddingen, maar verder verrichtten wij ons verdedigende werk goed en ons tactisch plan functioneerde ook. Dat we na rust naar 0-4 uitliepen, zorgde bovendien voor rust in ons spel.’

Stabiliteit wekt vertrouwen

Trainer-coach Pieter Pieterse bespeurt momenteel een mate van stabiliteit in het spel van zijn ploeg, dat veel vertrouwen wekt op weg naar de eindfase van de competitie. De zege op Schaerweijde en de lastige uitbeurt op Nijmegen onderstrepen die gedachte wat hem betreft.

En dus maakt Cartouche zich in alle rust en met veel zelfvertrouwen op voor de aanstaande kraker tegen Hurley, dat op 28 april op weg gaat naar Leidschendam.

‘Thuis goed trackrecord’

Kranstauber: ‘Voor Hurley staat heel duidelijk de titel op het spel. Winnen ze bij ons, dan kan het kampioenschap ze niet meer ontgaan. Winnen wij, dan verkleinen we het gaatje naar drie punten, maar bovenal zegt het ons dat we dan aardig op weg zijn om de play-offs te halen. Thuis hebben we een goed trackrecord staan, dus wij zijn er klaar voor.
Hoofdcoach Pieterse gunt zijn manschappen een vrije Pasen, maar rondom dat weekend speelt Cartouche twee oefenpotjes. Komende donderdag gaat het tegen Klein Zwitserland en de dinsdag erna wacht HGC.

Schaerweijde - HIC (8-4)

Stand Team Naam
3' 1-0 Schaerweijde Jorrit Tel
25' 2-0 (sb) Schaerweijde Ronald Brouwer
30' 3-0 Schaerweijde Dominic Aarts
19' 4-0 Schaerweijde Jur van der Have
37' 5-0 Schaerweijde Daan Ros
38' 6-0 Schaerweijde Jelle Phijffer
42' 6-1 (sb) HIC Casper Engelkens
50' 6-2 HIC Casper Engelkens
55' 7-2 Schaerweijde Jelle Phijffer
57' 7-3 HIC Gijs Pieters
63' 8-3 Schaerweijde Dominic Aarts
70' 8-4 HIC Mats Prins

Acht doelpunten voor Schaerweijde en de naam van Pieter-Jan Voerman niét op het tableau. Wat ging er mis?
Voerman: ‘Nou, we hebben tijdens de wedstrijd geen enkele corner gehad. Normaal hamer ik altijd op meer rendement in de cirkel, maar dat kan ik nu met acht treffers natuurlijk niet zeggen.’ Want inderdaad, Schaerweijde schoot met scherp tegen HIC. Het werd 8-4.

Voerman: ‘Het mooie van ons team is dat meerdere spelers in staat zijn een doelpunt te maken. We zijn niet alleen afhankelijk van Ronnie of mijn corner. Meerdere spelers hebben al een hattrick gescoord dit seizoen en dat is natuurlijk hartstikke fijn. Vandaag werden de acht goals door zes verschillende spelers gemaakt.’

Verdedigende discipline

Qua aanvalsdrift zat het dus wel goed bij de mannen van hoofdcoach Suzan Veen-Van der Wielen. Beduidend minder te spreken was Voerman over de verdedigende discipline.

‘Wanneer je acht goals maakt, kun je met een heel fijn gevoel van het veld stappen, maar na afloop was ik eigenlijk niet tevreden. Wij kregen namelijk ook vier goals om de oren en dat tegen een team als HIC dat heel beroerd speelde. Het is niet de eerste keer dat wij in bepaalde fases van de wedstrijd minder geconcentreerd spelen. Vier goals tegen vind ik echt zorgelijk. We hebben het ook benoemd in de kleedkamer en dinsdag zullen we er met de videobeelden erbij de zaak bespreken.’

Met nog vijf potjes voor de boeg kan Schaerweijde op dit moment niet anders doen dan zelf winnen en afwachten waar en óf de concurrentie (Cartouche en hdm) puntjes morsen.

‘Als het moet, kunnen we pieken’

‘Het wordt heel spannend en ik ben erg benieuwd hoe het afloopt. Als Schaerweijde hebben we een ervaren ploegje dat niet direct zenuwachtig wordt in zo’n beslissende fase. Als het moet, kunnen we echt pieken.’

Hoe dan ook, de ruimte zege op HIC zorgt er in ieder geval voor dat de mannen van Schaerweijde dinsdagavond in alle rust naar Juventus-Ajax kunnen kijken. De tweede training van die dag is namelijk geschrapt.

Hurley - Zwart-Wit (2-1)

Stand Team Naam
15' 1-0 Hurley Roderic Schwirtz
26' 2-0 Hurley Maarten Nyst
41' 2-1 (sc) Zwart-Wit Dylan van Minde

Qui Vive - Push (3-1)

Stand Team Naam
22' 1-0 Qui Vive Jelle Westendorp
45' 1-1 Push Kjeld Ossel
52' 2-1 (sc) Qui Vive Martijn Bots
66' 3-1 Qui Vive Dylan Vermeij

HDM - HBS (4-2)

Stand Team Naam
3' 1-0 HDM Chris Taberima
9' 2-0 HDM Duco Nieuwenhuizen
25' 3-0 HDM Gijs van de Wallen
37' 3-1 HBS Jeroen Beets
39' 4-1 HDM Joppe de Minjer
58' 4-2 (sc) HBS Bob Booij

Voordaan - Laren (4-3)

Stand Team Naam
5' 1-0 Voordaan Eric Hemesath
9' 2-0 (sc) Voordaan Adriaan Stolk
33' 2-1 (sc) Laren Matthew Willis
38' 2-2 Laren Robbert van de Peppel
55' 2-3 Laren Allard van Heemstra
63' 3-3 (sc) Voordaan Adriaan Stolk
68' 4-3 Voordaan Luke Chadwick
 • #
  Team
  GS
  PT

  1
  Hurley H1
  22
  49

  2
  HDM H1
  22
  44

  3
  Cartouche H1
  22
  42

  4
  Schaerweijde H1
  22
  39

  5
  Qui Vive H1
  22
  30

  6
  Laren H1
  22
  27

  7
  Nijmegen H1
  22
  26

  8
  HIC H1
  22
  23

  9
  Voordaan H1
  22
  22

  10
  HBS H1
  22
  21

  11
  Zwart-Wit H1
  22
  21

  12
  Push H1
  22
  18


Wat vind jij? Praat mee...