PK (H): Cartouche klaar voor kraker tegen Hurley

De toppers in de Promotieklasse maakten zondag geen fout. Hurley, Cartouche, hdm en Schaerweijde pakten de volle buit. Na het paasweekend wacht ons in deze afdeling  de daverende kraker tussen runner-up Cartouche en koploper Hurley. Raapt Hurley de titel op in Leidschendam of blijft Cartouche de Amsterdammers als een roofdier op de hielen zitten?  

De achtervolgers van runner-up Cartouche koesterden misschien stilletjes de hoop, dat het team van Pieter Pieterse punten zou verspelen op Nijmegen. Immers, Nijmegen-uit is niet eenvoudig en Cartouche won tot nu toe pas één duel op vreemde bodem.

Echter, de gasten lieten geen twijfel over hun bedoelingen bestaan en liepen tijdens de tweede helft zelfs uit naar een tamelijk overtuigende 0-4 voorsprong. ‘Het mooie daarvan vond ik dat we ook drie veldgoals maakten’, aldus Timmo Kranstauber, het cornerkanon dat er ditmaal eentje inlegde.

‘Het was geen makkie vanmiddag want Nijmegen heeft een goed ploegje dat er graag een stoeipot van maakt. Gelukkig maakte onze doelman Chris vooral in de beginfase een paar goede reddingen, maar verder verrichtten wij ons verdedigende werk goed en ons tactisch plan functioneerde ook. Dat we na rust naar 0-4 uitliepen, zorgde bovendien voor rust in ons spel.’

Stabiliteit wekt vertrouwen

Trainer-coach Pieter Pieterse bespeurt momenteel een mate van stabiliteit in het spel van zijn ploeg, dat veel vertrouwen wekt op weg naar de eindfase van de competitie. De zege op Schaerweijde en de lastige uitbeurt op Nijmegen onderstrepen die gedachte wat hem betreft.

En dus maakt Cartouche zich in alle rust en met veel zelfvertrouwen op voor de aanstaande kraker tegen Hurley, dat op 28 april op weg gaat naar Leidschendam.

‘Thuis goed trackrecord’

Kranstauber: ‘Voor Hurley staat heel duidelijk de titel op het spel. Winnen ze bij ons, dan kan het kampioenschap ze niet meer ontgaan. Winnen wij, dan verkleinen we het gaatje naar drie punten, maar bovenal zegt het ons dat we dan aardig op weg zijn om de play-offs te halen. Thuis hebben we een goed trackrecord staan, dus wij zijn er klaar voor.
Hoofdcoach Pieterse gunt zijn manschappen een vrije Pasen, maar rondom dat weekend speelt Cartouche twee oefenpotjes. Komende donderdag gaat het tegen Klein Zwitserland en de dinsdag erna wacht HGC.

Acht doelpunten voor Schaerweijde en de naam van Pieter-Jan Voerman niét op het tableau. Wat ging er mis?
Voerman: ‘Nou, we hebben tijdens de wedstrijd geen enkele corner gehad. Normaal hamer ik altijd op meer rendement in de cirkel, maar dat kan ik nu met acht treffers natuurlijk niet zeggen.’ Want inderdaad, Schaerweijde schoot met scherp tegen HIC. Het werd 8-4.

Voerman: ‘Het mooie van ons team is dat meerdere spelers in staat zijn een doelpunt te maken. We zijn niet alleen afhankelijk van Ronnie of mijn corner. Meerdere spelers hebben al een hattrick gescoord dit seizoen en dat is natuurlijk hartstikke fijn. Vandaag werden de acht goals door zes verschillende spelers gemaakt.’

Verdedigende discipline

Qua aanvalsdrift zat het dus wel goed bij de mannen van hoofdcoach Suzan Veen-Van der Wielen. Beduidend minder te spreken was Voerman over de verdedigende discipline.

‘Wanneer je acht goals maakt, kun je met een heel fijn gevoel van het veld stappen, maar na afloop was ik eigenlijk niet tevreden. Wij kregen namelijk ook vier goals om de oren en dat tegen een team als HIC dat heel beroerd speelde. Het is niet de eerste keer dat wij in bepaalde fases van de wedstrijd minder geconcentreerd spelen. Vier goals tegen vind ik echt zorgelijk. We hebben het ook benoemd in de kleedkamer en dinsdag zullen we er met de videobeelden erbij de zaak bespreken.’

Met nog vijf potjes voor de boeg kan Schaerweijde op dit moment niet anders doen dan zelf winnen en afwachten waar en óf de concurrentie (Cartouche en hdm) puntjes morsen.

‘Als het moet, kunnen we pieken’

‘Het wordt heel spannend en ik ben erg benieuwd hoe het afloopt. Als Schaerweijde hebben we een ervaren ploegje dat niet direct zenuwachtig wordt in zo’n beslissende fase. Als het moet, kunnen we echt pieken.’

Hoe dan ook, de ruimte zege op HIC zorgt er in ieder geval voor dat de mannen van Schaerweijde dinsdagavond in alle rust naar Juventus-Ajax kunnen kijken. De tweede training van die dag is namelijk geschrapt.


Wat vind jij? Praat mee...