PK (H): hdm wint nipt, Cartouche eerste koploper

Hdm wist op de eerste speeldag op het nippertje Nijmegen te verslaan. Mede dankzij een hattrick van Boris Stomps had Cartouche minder moeite om Qui Vive van zich af te schudden. Were Di won, toch wel verrassend, met 0-2 van Almere. Schaerweijde versloeg Victoria met een miniem verschil. De heren van HIC eindigden tegen Voordaan met een 0-0 op het scorebord.

Almere – Were Di 0-2

Were Di kon na zeventig minuten met een grote glimlach van het veld af stappen. In een gelijkopgaande wedstrijd trok de ploeg uit Tilburg aan het langste eind. John Bessell, coach van Were Di, was dan ook tevreden: ‘Gedurende de hele wedstrijd hebben we met discipline gespeeld. Almere had moeite om door onze structuur heen te breken. Wij moesten vooral aan de bak om hun strafcorners te verdedigen en dat deden we goed. Als we zo doorgaan met hard werken en gedisciplineerd spelen, heb ik veel vertrouwen in de rest van het seizoen.’

Almere-coach Bart van der Wolf  had ondanks het verlies vrede met de uitslag. ‘Deze wedstrijd had net zo goed onze kant op kunnen vallen, alleen maakten zij er twee en wij niet één. Dat is jammer. Tegelijkertijd lieten wij met prima spel zien dat er volop potentie in de ploeg zit. Bovendien bleven we tot in de laatste minuut strijden voor een doelpunt. Met deze werklust gaan we vanzelf wedstrijden winnen.’

Victoria – Schaerweijde 1-2

Op het zonovergoten complex van Victoria leek Schaerweijde met twee doelpunten de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Victoria gaf zich evenwel niet zomaar gewonnen en maakte twee minuten na de 0-2 de aansluitingstreffer. Ondanks kansen over en weer, kwam geen van beide teams daarna tot scoren, waardoor Schaerweijde alsnog met de winst naar Zeist terugkeerde. Tim Oudenaller (coach Schaerweijde) was dan ook erg blij met de drie punten. ‘Victoria toonde aan dat het allerminst een slechte ploeg is. Na de 1-2 stond het Victoria-publiek op de banken en zetten wij alle zeilen bij om onze voorsprong te behouden. Het geeft natuurlijk een goed gevoel dat dat gelukt is.’

Victoria-coach Tijs Roozendaal kon ondanks het verlies met tevredenheid op de wedstrijd terugkijken. ‘We hadden vandaag personele problemen, vooral in de defensie. Daardoor stonden er twee jongens van achttien jaar achterin in de basis, met weinig tot geen ervaring in de Promotieklasse. Het baltempo lag direct hoog. We lieten ons in eerste instantie een beetje overrompelen door Schaerweijde, maar na de 0-2 kwamen we steeds beter in ons spel. In de tweede helft vond ik de teams zelfs zo goed als gelijkwaardig. Helaas wisten we de wedstrijd niet naar onze hand te zetten. Niettemin genoten we ervan om weer voor publiek te spelen.’

15. Casper Horn 0-1
23. Mark Weber (sc) 0-2
27. Coen Verdoorn 1-2

hdm – Nijmegen 3-2

Twee minuten voor tijd de winnende treffer maken: aangewezen titelkandidaat hdm slaagde hierin, ten koste van Nijmegen. Bas Bogaard (coach Nijmegen) zag hoe zijn team zich van een 2-0 achterstand wist terug te knokken naar 2-2. ‘We kwamen de tweede helft sterk terug. Beide teams streden voor iedere meter en toonden zich fel in de duels. Het is zuur om vlak voor tijd alsnog te verliezen, maar al met al ben ik zeker niet ontevreden over ons spel.’

Hdm-coach Erik van Driel zag een thuisploeg die in de eerste helft duidelijk overwicht had in het spel. ‘In het derde kwart kwam Nijmegen opzetten en scoorden ze twee keer. Uit de vorige seizoenen hebben we de les getrokken om in zulke situaties niet in paniek te raken. We bleven rustig en behielden vertrouwen, ondanks dat we in de tweede helft minder kansen creëerden. Dat resulteerde uiteindelijk toch in een winnend doelpunt voor ons.’

Chris Taberima 1-0
Cedric de Gier 2-0
David Blom (sc) 2-1
Tijn Stuve (sb) 2-2
Boris Burkhardt (sc) 3-2