PK (H): hdm en Schaerweijde slaan opnieuw toe, ook ‘Vic’ wint

Het duel tussen nummer elf Were Di en nummer twaalf Victoria eindigde in een (eerste) overwinning voor de Rotterdammers (1-3). Cartouche en hdm maakten het spannend tijdens hun derby, maar ook deze week trok hdm aan het langste eind (4-3).

HIC – Laren 0-4

Een zwaar gehavend HIC, waar zo’n zeven spelers ontbraken vanwege blessures, nam het op eigen veld op tegen Laren. De Amstelveense ploeg kon een nederlaag niet voorkomen. Toch is HIC-coach Stefan Sprangers trots op zijn team: ‘Gezien de omstandigheden hebben we ons uitstekend verweerd en waren we bij vlagen competitief aan Laren. Ik kan dan ook niet anders dan de jongens, onder wie een aantal A’tjes, een groot compliment geven. Qua kansen deden we ook niet onder voor Laren, alleen dan moet je ze wel afmaken.’

Nanco Jansonius, coach van Laren, heeft na afloop gemengde gevoelens: ‘We hadden hier veel meer doelpunten kunnen maken, dus met een 0-4 winst ben ik wat dat betreft niet tevreden. Tegelijkertijd kregen we vorige week acht doelpunten te incasseren en is het prettig om nu in elk geval te winnen. Nu het overlijden van onze teamgenoot inmiddels een aantal weken geleden is, is de verwachting ook dat wij de knop volledig omgezet hebben. Dat is niet steeds zo; het verlies is onderdeel van het teamproces dit seizoen en komt nog geregeld voorbij in de koppies van de jongens. Dus ook wat dat betreft, ben ik blij met de winst.’

Schaerweijde – HBS 5-2

Na anderhalve minuut spelen, was de toon met twee goals voor Schaerweijde meteen gezet. Voor HBS lag er vervolgens de loodzware taak om alsnog in de wedstrijd te komen en het tij te keren. HBS-coach Jamie Kroukamp: ‘Ons begin was natuurlijk waardeloos en daarmee liepen we direct achter de feiten aan. Daarna zijn we niettemin goed gaan spelen, dankzij de veerkracht van de jongens. Aan beide kanten vielen tussen de tweede en de zeventigste minuut twee doelpunten. In het eindsignaal prikte Schaerweijde ook nog een goal binnen. Die eerste en laatste minuten wegdenkend, waren we dus op een gelijkspel uitgekomen. Jammer dus dat we het zo snel weggegeven hebben.’

Tim Oudenaller. Foto: Willem Vernes

Tim Oudenaller, coach van Schaerweijde, was vanzelfsprekend blij met de bliksemstart van zijn ploeg. ‘Na de vlugge 2-0 kwam HBS beter in het spel en bleek het een sterke ploeg. Ze hebben een goede keeper, een degelijke laatste lijn en een paar goede middenvelders. Spelers als Sam en Freek Martens en Tim Ossewaarde brengen echt kwaliteit in de ploeg. Mede dankzij onze snelle voorsprong konden wij vrijuit spelen en naar hartenlust doorwisselen met de gehele selectie. Ik ben blij met onze uitstekende start, vijf velddoelpunten en ‘gewoon’ weer een overwinning. We staan nu, net als vorig jaar, na zes speelrondes op de tweede plek. Nu is het te hopen dat we het seizoen kunnen voortzetten – waar het gelukkig wel naar uitziet.’

Were Di – Victoria 1-3

Eindelijk waren daar die felbegeerde drie punten na het eindsignaal voor Victoria. Tijs Roozendaal, coach van het winnende team, is dan ook blij: ‘We begonnen niet goed en kwamen snel op achterstand. Daarna namen we het heft in eigen handen en controleerden we de wedstrijd. Ten opzichte van eerdere wedstrijden hadden we wat aanpassingen gedaan in de opbouw en daardoor kwamen we makkelijker over de middenlijn. De tweede helft verliep rommeliger. Were Di nam meer risico en wij stonden vaker onder druk. Toch wisten we hun kansen stuk voor stuk te pareren en scoorden we zelf de 1-3 uit een snelle aanval. Dit was zo’n wedstrijd die we konden, misschien wel moesten winnen, dus ik ben tevreden dat dat gelukt is.’

John Bessell, coach van Were Di, constateert dat zijn team te veel onnodige fouten maakt: ‘We tonen vechtlust en willen alles op alles zetten om te winnen, maar met het veelvuldig maken van technische missers geven we ook vandaag de wedstrijd uit handen. De tweede helft toonden we nog meer energie, maar Victoria sprong simpelweg effectiever met de kansen om. Zonde en er is veel werk te doen, maar we blijven strijdvaardig. Met die mentaliteit en een betere technische uitvoering gaan we zeker wedstrijden winnen.’

3. Joost Mallant 1-0
20. Rick Doorenbos (sc) 1-1
25. Rick Doorenbos (sc) 1-2
53. Pepe Bijlaard 1-3

hdm – Cartouche 4-3

19. Duco Telgenkamp (sc) 1-0
32. Kieran Dartee (sc) 2-0
41. Yorick van der Vis 2-1