Play-outs PK: HIC gedegradeerd, handhaving Cartouche

Na één seizoen in de Overgangsklasse keert Were Di terug in de Promotieklasse. Na zaterdagmiddag met 3-2 te hebben verloren van HIC, wonnen de Tilburgse vrouwen zondagmiddag in eigen huis met 1-0. In een zinderende shoot-outserie trok de thuisploeg vervolgens met 5-4 aan het langste eind. Hierdoor degradeert HIC, de nummer tien van de Promotieklasse van het afgelopen seizoen. Bij de mannen handhaafde Cartouche zich via shoot-outs tegen Ring Pass.

De tweede wedstrijd tussen Promotieklasser HIC en Overgangsklasser Were Di leek te ontaarden in een doelpuntloos gelijkspel. Leek, want twee minuten voor tijd was het toch ineens raak voor de Tilburgers. Isa Huybers – zaterdagmiddag ook al trefzeker – scoorde uit een strafcorner. Een mokerslag voor de Amstelveners, die gisteren nog op rozen zaten met een 3-0 voorsprong tot het vierde kwart.

De stand tussen beide ploegen was hierdoor exact gelijk als het gaat om het aantal gewonnen wedstrijden en gemaakte doelpunten. Een bloedstollende shoot-outserie was dus nodig om een winnaar te bepalen. Daarin was Were Di met 5-4 de beste.

Hierdoor degradeert HIC – vorig jaar nog play-offsdeelnemer – naar de Overgangsklasse. Voor Were Di wacht een nieuw avontuur in het op één na hoogste niveau.

Cartouche redt het net wél

Tegen Ring Pass lukte het Promotieklasser Cartouche wél om zich te handhaven, al waren ook daar shoot-outs voor nodig.

Na de 2-2 van zaterdagmiddag waren zondag zowel Cartouche als Ring Pass gebrand op de overwinning. Op het bomvolle sportpark Hof van Delft maakte Ring Pass een bliksemstart. Na vijf minuten tipte Joppe Bruijstens de eerste de beste strafcorner heerlijk binnen. Ook de tweede Delfste corner, zes minuten voor rust, was raak. Nu prikte Remko Saraber de bal achter het doel van Cartouche-goalie Ole Dorscheidt.

Na rust liet Cartouche een ander gezicht zien. Dankzij twee strafcorners van Mats Dicke en een strafbal van Martijn van Grimbergen stonden de Voorburgers ineens op een 2-3 voorsprong. In een roerige slotfase, waarin beide teams een gele kaart kregen kwam Ring Pass alsnog op gelijke hoogte. Hun derde strafcorner van de wedstrijd, een sleep van Robert Kooij, was opnieuw loepzuiver.

Ring Pass heeft weer hoop na de 3-3. Foto: Willem Vernes

Shoot-outs moesten vervolgens een beslissing brengen. Dorscheidt toonde hierin zijn klasse door alle vier shoot-outs te stoppen. Omdat Pepijn Smit en Pepijn Versteeg wél scoorden namens Cartouche, kunnen de Voorburgers opgelucht ademhalen: ook komend seizoen spelen zij in de Promotieklasse.