Programma: play-offs Jeugd, play-outs HK en play-offs PK

In de Landelijke Jeugd, Hoofdklasse play-outs en Promotieklasse play-offs is aankomend weekend het moment van de waarheid. Vallen de eerste beslissingen al op zaterdag 1 juni, of is een derde wedstrijd nodig? Hier het programma van de komende dagen. 

Programma Livera Hoofdklasse Dames

MOP (3-2) en HGC (1-0) wonnen hun eerste wedstrijd donderdagmiddag op eigen veld. Als de promotieklassers zaterdag nog eens weten te winnen, promoveren de ploegen naar de Hoofdklasse. Bloemendaal en Huizen zullen er alles aan doen, om een derde wedstrijd uit het vuur te slepen.

Zaterdag 1 juni (aanvang 12.30 uur)
Bloemendaal – MOP
Huizen – HGC

Zondag 2 juni (aanvang 12.30 uur)
(indien noodzakelijk)
MOP – Bloemendaal
HGC – Huizen

Teleurstelling bij Bloemendaal. Foto: Orange Pictures/Frank van Engelen

Programma Hoofdklasse Heren

Klein Zwitserland (1-2) en Tilburg (1-2) wonnen de eerste duels van promotieklassers hdm en Cartouche. Zaterdag zullen de Hoofdklasse-teams er alles aan doen om nogmaals te winnen en zo nog een seizoen aan hun Hoofdklasse-avontuur te koppelen.

Zaterdag 1 juni (aanvang 15.00 uur)
Klein Zwitserland – hdm
Tilburg – Cartouche

Zondag 2 juni (aanvang 15.00 uur)
(indien noodzakelijk)
hdm – Klein Zwitserland
Cartouche – Tilburg

Klein Zwitserland tegen hdm. Foto: Koen Suyk

Landelijke Jeugd

Meisjes B

Kampong won op bezoek in Zeist met 0-2 van Schaerweijde. De ploeg uit Utrecht neemt het zaterdag opnieuw op tegen de leeftijdsgenoten uit Zeist, maar ditmaal op het eigen complex. Oranje-Rood en Amsterdam maakten het spannender. Shoot-outs moesten een uiteindelijke winnaar bepalen. Dat werd Amsterdam.

Zaterdag – 12:30 uur

Kampong – Schaerweijde

Amsterdam – Oranje-Rood

Zondag – 12:30 uur*

Kampong – Schaerweijde

Oranje-Rood – Amsterdam

Jongens B

Kampong haalde behoorlijk uit naar Amsterdam. De hoofdstedelingen verlieten na zeventig minuten met een 7-0 nederlaag het veld. Gelukkig is voor de Amsterdammers de stand niet belangrijk en staat Kampong ‘slechts’ met 1-0 voor.

De wedstrijd tussen Schaerweijde en Bloemendaal is twintig minuten voor het einde gestaakt door een zware blessure van een Schaerweijde-speler. Inmiddels hebben beide teams met de bond overlegd en word het restant van de wedstrijd komende zaterdag gespeeld. De return is verschoven naar zondag, terwijl het beslissingsduel mogelijk plaats zal vinden op woensdagavond.

Zaterdag – 15:00 uur

Amsterdam – Kampong

Bloemendaal – Schaerweijde

Zondag – 15:00 uur*

Amsterdam – Kampong

Bloemendaal – Schaerweijde

Feestvreugde bij Oranje-Rood MB1. Bron: Caroline Steenberghe

Meisjes A

Het eerste Brabantse onderonsje won Den Bosch. De return is zaterdag vijfendertig kilometer verderop in Tilburg. Kirsten Zennemers deed het voor SCHC in het eerste duel tegen Laren. In het met 3-1 gewonnen duel, scoorde Zennemers driemaal. De complete Bilthovense productie.

Zaterdag

Tilburg – Den Bosch (12:00)

Laren – SCHC (15:00)

Zondag*

Tilburg – Den Bosch (12:00)

Laren – SCHC (15:00)

Jongens A

Tot twee maal toe moesten er shoot-outs aan te pas komen bij de jongens A. Laren en Oranje-Rood scoorden ieder éénmaal in zeventig minuten, dus moesten shoot-outs beslissing brengen. Uiteindelijk was het de Larense ploeg die net iets doeltreffender was ten opzichte van de Eindhovenaren. In Rotterdam stond dezelfde eindstand op het scorebord, waarna de Rotterdamse ploeg de shoot-outs met 5-4 won van Push.

Zaterdag

Oranje-Rood – Laren (10:30)

Push – Rotterdam (15:00)

Zondag*

Oranje-Rood – Laren (10:30)

Push –  Rotterdam (15:00)

Rotterdam JA1 – Push JA1. Foto: Patrick Duran

Super A en B

Op zaterdag 1 juni staat op het terrein van Barendrecht en Kampong de finaledag van de Super A en B Meisjes en Jongens gepland. Bekijk hier het schema van de Super B en hier het schema van de Super A.


Wat vind jij? Praat mee...