Reinoud Wolff (Hurley): ‘Niet één ploeg is echt heel goed’

Hoofdklasse-degradant Hurley kende een moeizame start in de Promotieklasse. Lang bungelde de ambitieuze ploeg van Reinoud Wolff rond de zevende plek op de ranglijst. Dankzij een 1-0 zege op runner-up Laren is Hurley toch opgerukt naar de derde plaats.

Vier Larense strafcorners op rij zette de Hurleyaanse cornerdefensie alle zeilen bij om de drie punten binnen te halen. Na de laatste mislukte poging van de Gooise ploeg vlogen de Amstelveners elkaar om de hals alsof ze kampioen waren. Terwijl de spelers van Laren teleurgesteld afdropen, zocht de thuisploeg met een grote glimlach de voor hen aanwezige familie en vrienden op.

Ook Wolff haalde opgelucht adem. ‘Het zit allemaal zo dichtbij elkaar in deze competitie. Nijmegen heeft het goed gedaan tot nu toe, maar is ook niet onaantastbaar. Er zijn vijf tot zes ploegen die graag willen, maar allemaal niet zo heel goed zijn. Ieder team heeft zo zijn gebreken, net als wij. Dat maakt het razend spannend. Tegelijkertijd is het wel handig om wedstrijden als deze te winnen. Anders wordt het gat te groot. Dat hebben we tegen Laren goed gedaan.’

Hurley viert de overwinning op Laren. Foto: Martin Cloose/Orange Pictures

Met wat geluk

Na een doelpuntloze eerste helft was het uiteindelijk Hjalmar Voskuil die in het derde kwart voor de enige treffer van de wedstrijd zorgde. Wolff: ‘In de eerste helft speelden we bewust afwachtend, om niet door Laren verrast te worden. Beiden kwarten creëerden we weinig tot geen kansen. In het derde kwart gooiden we de schroom van ons af. In de laatste twintig minuten kwam Laren natuurlijk op, maar hielden we ons staande. Misschien soms met wat geluk, maar dat maakt mij niet uit.’

De overwinning van Hurley verliep ook in fysiek opzicht niet zonder slag of stoot. Wolff: ‘We hebben wat pech met blessures de laatste weken. Onze rechtsachter Graeme Scott brak vorige week zijn pols. Joshua Keaveney kreeg vrijdag tijdens de training het allerlaatste schot op zijn elleboog, waardoor hij zes weken in het gips zit. Tijdens de wedstrijd vielen ook nog twee spelers uit met een spierblessure. We hebben een brede selectie dus we lossen het wel op, maar ineens vier spelers missen is natuurlijk niet handig.’

Hurley-coach Reinoud Wolff geeft zijn spelers aanwijzingen. Foto: Martin Cloose / Orange Pictures

Toch ziet Wolff dat zijn ploeg steeds meer in vorm is, zeker ten opzichte van de eerste weken van het seizoen. ‘In de vorige zomer raakten we op het laatste moment zo’n vijf spelers kwijt. Die hebben we redelijk vervangen, maar een groot aantal van hen was geblesseerd. We hebben er lang over gedaan om onze achterstand na die zware start in te lopen. Tegen de winterstop aan speelden we heel behoorlijk, met onder andere overwinningen op SCHC en Almere. Nu hopen we constanter en topfit te worden en in de race om de plekken bovenin te blijven. Wat dat laatste betreft, kon het tegen Laren niet beter.’

Hurley – Laren 1-0
42. Hjalmar Voskuil 1-0