Ring Pass na spektakelstuk met één been in Promotieklasse

In de promotie/degradatiestrijd tussen HIC en Ring Pass Delft is laatstgenoemde ploeg uitstekend aan de best-of-three begonnen. In eigen huis wonnen de Delftenaren na een 3-3 gelijkspel en het nemen van shoot-outs. De overgangsklasser is hiermee een stap dichterbij promotie naar Promotieklasse.

Dat in de strijd om promotie en degradatie teams aan elkaar gewaagd zijn, blijkt de afgelopen weken meer dan eens. Ook tussen de beste nummer twee van de Overgangsklasse Ring Pass en de nummer tien van de Promotieklasse HIC moesten shoot-outs woensdagavond een beslissing brengen wie het eerste duel over de streep zou trekken.

De bezoekers uit Amstelveen begonnen goed. Al na drie minuten zette voormalig jeugdinternational Dominic Aarts zijn ploeg op voorsprong. Maar onder aanmoedigingen van het publiek en met spandoeken met teksten als ‘Ring Ring de PK in’ bogen de Delftenaren nog voor rust de achterstand in een 2-1 voorsprong om.

In de tweede helft trok Ring Pass de goede lijn door. Een strafcorner van Koen Brouw bracht de ploeg van coach Dirk Wils op 3-1. Maar HIC bleek in de laatste achttien minuten over veerkracht te beschikken. Eerst was het routinier Allard van Heemstra die de aansluitingstreffer binnensleepte. En zo goed als HIC begon eindigde het ook: twee minuten voor tijd zorgde Casper van Wandelen voor de gelijkmaker.

Shoot-outs dus. Ook daarin deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en moest een allesbeslissende zesde shoot-out uitsluitsel geven. Daarin bleek Ring Pass net over meer stalen zenuwen te beschikken. Zo won de thuisploeg en mag het zaterdag in Amstelveen proberen promotie naar de Promotieklasse binnen te halen.

Ring Pass-speler Remko Sraber komt de cirkel van HIC binnen. Foto: Wessel Dekker/Orange Pictures

Winnend coach Dirk Wils: ‘We kwamen knullig achter, maar namen daarna het initiatief over. Lange tijd bleef HIC uit de buurt van onze cirkel en hadden wij het meeste balbezit. Toen we op 3-1 kwamen, zaten we in feite op rozen. Een strafcorner, waarmee we de wedstrijd definitief in het slot konden gooien, belandde nog op de paal.’

In plaats van dat Ring Pass de score uitbreidde, was het HIC dat dus via Van Heemstra het net wist te vinden. ‘In het laatste kwart ging HIC alles of niets spelen. Vier minuten voor tijd haalden ze hun keeper eruit. In die hectische slotminuten wisten ze alsnog gelijk te maken. Gelukkig viel het in de shoot-outs de goede kant op. We trainen daar ook al weken op, dus in die zin verbaast het mij niet dat we de serie wonnen.’

Lang kan Ring Pass niet van de winst genieten. Er is immers nog een overwinning op HIC nodig om werkelijk te promoveren. Wils: ‘Ik ben in ieder geval blij dat we in eigen huis gewonnen hebben. HIC is een goed team, technisch begaafd en heeft niet voor niets negentien punten behaald in een poule waarin drie teams naar de Hoofdklasse gaan. We hebben laten zien vechters en een sterk collectief te zijn, maar weten ook dat we er nog niet zijn. Het wordt hels in Amstelveen zaterdag, maar we gaan er alles aan doen om de wedstrijd daar opnieuw over de streep te trekken. En anders hebben we zondag weer het thuisvoordeel.’

Ring Pass Delft* – HIC 3-3 (2-1)
3. Dominic Aarts 0-1
26. Steven Versteegh 1-1
32. Joppe Bruijstens 2-1
45. Koen Brouw (sc) 3-1
53. Allard van Heemstra (sc) 3-2
68. Casper van Wandelen 3-3