Ring Pass promoveert naar Promotieklasse na thriller tegen HIC

Ring Pass speelt komend seizoen in de Promotieklasse. In het allesbeslissende derde duel in een best of three tegen HIC waren de Delftenaren met 3-2 te sterk. Hierdoor degradeert HIC, het afgelopen seizoen nog tiende in de Promotieklasse, naar de Overgangsklasse.

HIC startte uitmuntend aan de kraker. Niet afgeschrikt door het fanatieke en in grote getalen aanwezige thuispubliek maakte Casper van Wandelen al na vijf minuten de 0-1. Zo overtuigend als de Amstelveners zaterdag speelden, zo strijdlustig was de ploeg van Dirk Wils zondag. Een serie van strafcorners leidde in het tweede kwart tot de gelijkmaker. Toch was het HIC dat met het beste gevoel de kleedkamer in ging, toen Allard van Heemstra zijn team op slag van rust weer op voorsprong bracht.

Na rust trok Remko Saraber de stand al snel gelijk, opnieuw uit een strafcorner. Ring Pass bleef jagen en beloonde zichzelf door vijf minuten voor tijd de 3-2 te scoren. Remko’s broer Martijn Saraber maakte zijn tweede strafcorner van de dag, tot grote vreugde van alles wat langs de lijn blauw kleurde.

HIC zette alle zeilen bij om de gelijkmaker te scoren, haalde zijn keeper naar de kant, maar tevergeefs. ‘We are the champions’ schalde het op vol volume na het laatste fluitsignaal. Kampioen was Ring Pass niet, maar daar zullen ze in Delft niet om malen. Het kan zich voor het eerst opmaken voor een seizoen in de Promotieklasse.

Ring Pass-coach Dirk Wils: ‘Dit is onbeschrijfelijk. We zijn al jaren samen als ploeg. Dat we het nu zo weten af te maken, is fantastisch. Gisteren was de spanning misschien te hoog, waardoor we een mindere dag hadden, maar vandaag hebben we weer laten zien hoe goed we zijn. De score doet misschien denken dat het een close call was, maar ik vond ons de hele wedstrijd beter.’

Dirk Wils spreekt zijn mannen toe. Foto: Rob Römer

Ring Pass speelde al eens op het op één na hoogste niveau, toen de Promotieklasse nog niet bestond, maar kan zich komend competitiejaar dus voor het eerst promotieklasser noemen. Wils: ‘Ook voor de club is dat een flinke opsteker. We hebben wat mindere jaren als je kijkt naar de jeugdtopteams, maar dat maken we nu dubbel en dwars goed. Ik gun het daarnaast de jongens die hebben aangegeven te stoppen. Zij hebben jarenlang samen naar dit moment toegewerkt. Dat geldt ook voor assistent-trainer Eelko van Roon: met zijn ervaring met play-offs bij onder meer Victoria is hij voor ons van onschatbare waarde geweest.’

Ring Pass Delft-HIC 3-2

5. Casper van Wandelen 0-1
24. Martijn Saraber (sc) 1-1
35. Allard van Heemstra (sc) 1-2
39. Remko Saraber (sc) 2-2
65. Martijn Saraber (sc) 3-2

Delft is uitzinnig van vreugde na het behalen van de Promotieklasse. Foto: Rob Römer


1 Reactie

  1. jantegelaar

    Dit is grote klasse. Gefeliciteerd


Wat vind jij? Praat mee...