Oud-international Ronald Brouwer verrassende nieuwe speler Schaerweijde

De nieuwe Promotieklasse start deze zondag en bij het doornemen van de spelerslijsten sprong er één naam in het oog. Bij de selectie van de mannen van Schaerweijde prijkt de naam van niemand minder dan Ronald Brouwer. De inmiddels 39-jarige Brouwer, met 220 interlands en daarin 80 goals.

Brouwer kwam van 2001 tot 2010 uit voor het Nederlands Elftal en speelde tot 2014 in de Hoofdklasse bij Bloemendaal, waarna hij naar België verkaste. Daar kwam hij drie jaar uit voor Braxgata, als teamgenoot van Sander Baart. De oud-international twijfelt al zes jaar om te stoppen met hockey, maar ook nu blijft het spelletje voor hem te leuk.

‘Ik kan gewoon niet stoppen met hockey. Mijn lichaam blijft het goed doen en ik vind het veel te leuk’, vertelt Brouwer. Hij pendelde drie jaar op en neer tussen werk en hockey in het Belgische Boom en zijn gezin in Haarlem. ‘Deze zomer ben ik daarom ook gestopt bij Braxgata. Ik heb mezelf bewust een pauze opgelegd’. Brouwer verhuisde met zijn gezin naar Amersfoort en besloot daarom op nog geen half uurtje rijden te gaan hockeyen in Zeist. Bij Schaerweijde, waar hij coach en oud-international Suzan Veen-Van der Wielen goed kent van zijn tijd bij HGC.

‘We zijn contact blijven houden en het klikte altijd goed. We hebben zelfs samen onze trainersdiploma gehaald.’ Veen coacht dit seizoen voor het tweede jaar de mannen van Schaerweijde. Brouwer kreeg aanbiedingen van andere clubs, maar zag dat niet zitten. Maar het gesprek met de coach van Schaerweijde, met in zijn achterhoofd het idee dat het thuisfront ook op orde was, was voor hem doorslaggevend.

Geen Hoofdklasse

Zijn rentree op de Nederlandse velden is niet met dezelfde insteek als voorheen. ‘Ik geniet van het spelletje en wil mijn ervaringen delen. Schaerweijde heeft een jonge en leergierige groep’. Brouwer is bij de ploeg uit Zeist puur en alleen speler. ‘Maar als ik wat te zeggen heb, meld ik het’, grapt de spits. ‘Ik klik goed met het begeleidingsteam en zal ze op trainingen echt wel wat helpen. De interactie tussen trainer en speler is leuk. Zij zien dingen van buitenaf en ik voel bij de groep aan of de oefening goed werkt en draait. Met hier en daar wat kleine wijzigingen en opmerkingen probeer ik mijn steentje bij te dragen.’

Zondag tegen hdm

Met enkele oefenwedstrijden in de benen bij zijn nieuwe club, is Brouwer zeker dat het linker rijtje haalbaar is. ‘Onze ambitie is natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen’. Hoe ze ervoor staan wordt zondag meteen duidelijk, wanneer Brouwer en teamgenoten Hoofdklasse-degradant hdm ontvangen. ‘Ik denk dat we bovenin mee kunnen doen en altijd ergens voor kunnen spelen’.  Met meer dan 200 goals in de Hoofdklasse in de benen kan Brouwer zondag zijn debuut-doelpunt maken in de Promotieklasse.

 

 


2 Reacties

  1. Runa Honig

    Leuk voor een jaartje zo’n ervaren senior in je team, maar dit kun je toch geen lange termijn beleid van Schaerweijde noemen. Jammer dat het zo moeilijk is voor clubs onder de rook van kampong en amsterdam om echt iets langdurigs op te bouwen. Schc, notabene nog een klasse hoger, heeft hier ook mee te kampen.

  2. hairybird

    Het historisch overzicht in niet helemaal juist. In het seizoen 2014/2015 speelde Ronald Brouwer voor Almere in de Overgangsklasse. In dat seizoen verloor Almere in de play-offs (voor promotie naar de Hoofdklasse) van...…...jawel, Schaerweijde.


Wat vind jij? Praat mee...