Round-up PK (H): Hurley naar play-offs, Gooische gedegradeerd

Hurley doet mee aan de play-offs om een plek in de Hoofdklasse. Dankzij een 3-1 overwinning op kampioen Nijmegen eindigt de ploeg van Enzo Torossi als nummer drie van de Promotieklasse. SCHC behoudt plek twee – met evenveel punten als, maar minder gewonnen wedstrijden dan Nijmegen. Voor Gooische eindigde de zondagmiddag in een fikse teleurstelling: de Bussummers degraderen en spelen komend seizoen in de Overgangklasse.

De wedstrijd tussen Gooische en Victoria eindigde dan ook met twee verliezers. Victoria kon nog een plek in de play-offs bemachtigen, mits Hurley punten zou laten liggen tegen Nijmegen. Victoria won wel, met 1-4, maar valt niettemin net buiten de top drie.

Hurley kan zich dus, net als vorig jaar, verheugen op een strijd om een hoofdklasseticket. Dankzij twee punten van Noam Sheridan en één van Promotieklasse-topscorer Indra Aerts sleepten de Amstelveners de winst tegen Nijmegen binnen. Komend weekend, op 1 en 2 juni, speelt Hurley twee wedstrijden tegen HGC.

SCHC verzilverde de runner-up-plek dankzij een klinkende 2-7 overwinning op Cartouche. Tim Knuiman en Max Sweering scoorden beiden twee keer. Daardoor zien we de ploeg van Jeroen Groenheijde komend weekend terug in een tweeluik tegen Laren.

Almere gehandhaafd, Cartouche naar play-outs

Almere heeft zich op het nippertje rechtstreeks gehandhaafd. In de laatste speelronde won de verliezend Gold Cup-finalist met 4-2 van Push, mede dankzij een hattrick van Manuel Verga. Op basis van het aantal gewonnen wedstrijden passeert Almere daardoor Cartouche op de ranglijst. In het weekend van 8 en 9 juni speelt Cartouche (net als vorig jaar) play-outs tegen de beste nummer twee van de Overgangsklasse om ook komend seizoen in de Promotieklasse uit te komen.

Cartouche-SCHC. Foto: Monique Duran

Cartouche-SCHC. Foto: Monique Duran

Cartouche-SCHC. Foto: Monique Duran

Cartouche-SCHC. Foto: Monique Duran

 


Wat vind jij? Praat mee...