Round-up PK (H): Laren kampioen, Hurley naar play-offs

Laren is kampioen van de Promotieklasse Heren. Met een ruime 1-4 zege op SCHC kan de ploeg van vertrekkend coach Nanco Jansonius niet meer worden ingehaald door runner-up Nijmegen. Hurley is de lachende derde. Letterlijk, want mede door het verlies van SCHC plaatste dat team zich voor de play-offs om een hoofdklasseticket.

HBS is de eerste degradant. Door het 1-2 verlies tegen Victoria is de nummer-tien-positie onbereikbaar voor de Bloemendalers. Ook Ring Pass verkeert in zwaar weer. De Delftenaren speelden gelijk tegen Cartouche, maar zagen ook dat concurrent Gooische een remise op het scorebord zette (2-2 tegen Almere). Komende week treft Gooische HBS, terwijl Ring Pass op bezoek gaat bij Nijmegen.

Ook Cartouche is nog niet zeker van handhaving. Met twee punten voorsprong op nummer tien Gooische zullen de mannen van coach Michiel van der Struijk komende week thuis tegen SCHC alle zeilen moeten bijzetten.

Xenios is de kersverse kampioen van de Overgangsklasse B. Daarmee komt de ploeg uit Sloten komend seizoen voor het eerst in de Promotieklasse uit.

Foto: Tess Huijser

Foto: Monique Duran

Foto: Monique Duran

Foto: Monique Duran

 


Wat vind jij? Praat mee...