Round-up PK (H): Laren nieuwe koploper na winst op Nijmegen

Laren is de nieuwe koploper in de Promotieklasse. Op en tegen Nijmegen was de ploeg van coach Nanco Jansonius met 1-2 nipt te sterk in het duel tussen de nummers één en twee. Dankzij een 2-4 overwinning op Victoria behoudt Hurley de derde plek op de ranglijst. In het rechterrijtje liet Push zien over veerkracht te beschikken door een 3-1 achterstand tegen Gooische om te buigen in een 4-5 overwinning.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, zagen honderden toeschouwers hoe Nijmegen en Laren streden om de koppositie in de Promotieklasse. Na een doelpuntloze eerste helft brak David Blom aan het einde van het derde kwart de ban. Met een lage sleeppush zette hij de thuisploeg op voorsprong, tot grote vreugde van de Nijmeegse fans.

Met nog 17,5 minuten te gaan, bleven beide ploegen op zoek naar kansen. Het was Laren dat erin slaagde om die niet alleen te creëren, maar ook te benutten. Nadat Laren-aanvoerder Pieter Paul Houting de Nijmeegse cirkel in soleerde en onreglementair werd afgestopt, pushte Thomas Selles de daaropvolgende strafbal onverbiddelijk binnen. Drie minuten voor tijd was het weer raak voor de uitploeg. Na een snelle aanval over rechts schoof Sam Vlasman een fraaie voorzet van Kenny Bain netjes binnen.

In de resterende speeltijd probeerde Nijmegen nog om op gelijke hoogte te komen, maar tevergeefs. Daardoor is Laren de nieuwe nummer één met twee punten voorsprong op Nijmegen. Nijmegen-aanvoerder Luc de Rooij: ‘We gingen er van beide kanten met volle energie in. Zeker in de tweede helft creëerden we de nodige kansen. Het is jammer dat we uiteindelijk twee kleine fouten maakten die zij afstraften. Dit soort wedstrijden kan je altijd verliezen, maar het is natuurlijk toch zuur. Aan de sfeer lag het niet, met al het publiek dat langs de lijn stond. Er zit niets anders op dan te kijken naar volgende week. Er zijn nog een hoop punten te halen, dus er is nog niets aan de hand.’

Cartouche H1 – Almere H1. Foto: Monique Duran

HBS-SCHC. Foto: Constant Thoolen