Round-up PK (H): Nijmegen kampioen, SCHC naar play-offs

De mannen van Nijmegen hockeyen komend seizoen in de Tulp Hoofdklasse. Door een 4-1 thuisoverwinning op laagvlieger Almere kroonde de ploeg van Bas Bogaard zich tot kampioen van de Promotieklasse.

Na een zenuwachtig begin waarin nummer tien Almere zeker niet onderdeed voor Nijmegen brak David Blom de ban door in de 31ste minuut – na vijf pogingen op rij – de 1-0 binnen te slepen uit een strafcorner. Vier minuten later verdubbelde Tijn Stuve al de score, ook uit een corner. Na rust gooide Nijmegen de schroom van zich af en liet het met mooi combinatiespel zien terecht de ranglijst aan te voeren. Gijs van Aken bekroonde de aanvalsdrift met een fraaie tip-in uit – opnieuw – een strafcorner. Met de 4-0 gooide Kjell Bakker de wedstrijd definitief op slot. Met zijn doelpunt drie minuten voor tijd, een fraaie flats in de touwen, redde Hidde Kiljan de Almeerse eer. Het zal Nijmegen een zorg zijn: na 47 jaar keert de Gelderse club terug naar het hoogste niveau.

Almere staat door het verlies nog altijd tiende, met slechts één punt meer dan nummer elf Gooische.

Nijmegen-spits Kjell Bakker juicht na de 3-0 tegen Almere. Foto: Jan Willem de Venster

Victoria verspeelt play-offplek

In de strijd om de play-offs heeft Victoria zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van vertrekkend coach Tijs Roozendaal ging hard onderuit tegen Tilburg. 1-5 werd het maar liefst, mede dankzij drie doelpunten van Tilburgenaar Daan Specken. Runner-up SCHC won wél (3-2 tegen Ede) en verzekerde zich hierdoor van een plek in de top drie. Hurley staat dankzij een 3-6 overwinning op hekkensluiter Xenios op plek drie, met drie punten voorsprong op Victoria. Hurley speelt de laatste wedstrijd, op 26 mei, tegen Nijmegen. Victoria kruist dan de degens met Gooische.