Round-up PK (H): SCHC grijpt laatste strohalm, Gooische klimt op

Laren staat op de drempel van het kampioenschap in de Promotieklasse. Dankzij een 5-0 overwinning op Ring Pass kan de ploeg van Nanco Jansonius volgende week bij winst op SCHC de schaal omhoog houden. SCHC zal zich evenwel niet zomaar gewonnen geven. Na een 0-1 overwinning op naaste concurrent Hurley azen de Bilthovenaren nog altijd op een play-offticket. De achterstand op nummer drie Hurley bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan één punt.

Gooische heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd om handhaving. Middenmoter Victoria werd met 1-3 verslagen. Hierdoor klimmen de mannen uit Bussum naar de tiende plek en is zelfs de veilige negende plek in zicht. Ring Pass zakt af naar plaats elf en moet dus serieus vrezen voor rechtstreekse degradatie.

Gooische-coach Dider Meijer: ‘We zijn natuurlijk erg blij met de winst op Victoria. We spelen steeds beter. Dat vertaalde zich vorige week in een gelijkspel tegen Nijmegen (2-2, red.) en nu dus in een overwinning. In de eerste helft waren we redelijk gelijkwaardig. Wij kwamen op voorsprong dankzij een prachtige one-touch-flats van Mike Ooijevaar. Daarna volgde Victoria met een rebound uit een strafcorner. Na rust drongen we meer aan. Victoria heeft duidelijk niets meer te winnen of verliezen, want ik proefde geen enorme drive meer bij hen. Met eerst de 2-1 en daarna de 3-1 gooiden we de wedstrijd in het slot.’

Dankzij de overwinning is zelfs rechtstreekse handhaving dus nog een reële optie voor Gooische, met Almere en HBS als aanstaande tegenstanders. ‘Deze punten geven vertrouwen richting de laatste wedstrijden. We gaan twee mooie weken tegemoet, waarin we het maximale uit onszelf willen halen. Wat ons spel betreft, horen we in ieder geval in deze klasse thuis.’

Ede speelt volgend jaar in de Promotieklasse. De Gelderse ploeg versloeg HCAS met 4-1 en is daardoor kampioen geworden van de Overgangsklasse A.