Round-Up PK (H): Victoria aan kop na puntenverlies Tilburg

Victoria is de nieuwe koploper in de Promotieklasse Heren. In een doelpuntrijk duel versloegen de mannen van coach Tijs Roozendaal zondag het Bredase Push (4-2). De Rotterdammers profiteerden van de puntendeling van Tilburg tegen Nijmegen (1-1) waardoor Victoria op basis van meer gewonnen wedstrijden als koploper de herfstvakantie ingaat.

Het had weinig gescheeld of Tilburg had geen punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Nijmegen. In eigen huis kreeg vooral Nijmegen doelkansen. Zo spatte een kiezelhard schot van spits Jim van de Venne uiteen tegen de paal. Een strafcorner van specialist Tijn Stuve werd gekeerd door Tilburg-doelman Sander van Berkel.

In het prille begin van de tweede helft was het eindelijk raak voor Nijmegen. De Australiër Dylan Wotherspoon maakte de eerste beste aanval af. Daarna bleef de uitploeg de grootste mogelijkheden krijgen, maar zonder resultaat.

In het zicht van het eindsignaal creëerde Tilburg toch nog een strafcorner. De tweede in de reeks belandde op het lichaam van de Nijmeegse lijnstop: strafbal. Een buitenkans die Jasper van der Looy niet liet liggen. Zo is Nijmegen al vier wedstrijden zonder zege en zakte Tilburg door de remise naar de tweede plek.

Jasper van der Looy scoort de 1-1 namens Tilburg. Foto: Rogier Balk

Hurley worstelt

Hurley heeft zijn draai nog niet gevonden dit seizoen. De Amstelveense ploeg won pas één wedstrijd en won ook zondag tegen Gooische niet (2-2). Jeugdinternational Sander van de Putte bracht Gooische na zes minuten spelen op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft trok Benjamin Walker de stand gelijk, maar even later was het Jip Dassen die de 2-1 op zijn naam zette namens de Bussumse boys. Dankzij een rake strafbal van Hurley-spits Indra Aerts bleef de schade beperkt tot twee punten verlies. Daardoor zien we Hurley, tot ruim een jaar geleden nog hoofdklasser, voorlopig terug op de tiende plek van de ranglijst.