Round-up PK (H): top drie wint, al is het net-aan

Koploper Laren liet geen steken vallen tegen Victoria. In eigen huis werd het 3-1, dankzij twee goals in de laatste twee minuten van de wedstrijd. Ook runner-up Nijmegen won. Op en tegen laagvlieger Cartouche werd het 1-2. Nummer drie Hurley boekte eveneens een overwinning, tegen Gooische, dat op de elfde plek van de ranglijst staat.

Almere boekte een benauwde 3-2 zege op Ring Pass. De winnende goal kwam drie minuten voor tijd tot stand door een strafcorner van Stijn Jolie, die ook al de eerste treffer voor zijn rekening had genomen. De schutter stond eigenlijk niet meer op het veld, maar trok na de winterstop toch weer zijn tenue uit de kast. Iets wat een Jolie niet vreemd is, zo weten we van zijn broer Wouter.

Almere-coach Alex Verga: ‘Vanwege visumproblemen moesten we deze winter afscheid nemen van onze Zuid-Afrikaan Ryan Julius. Stijn heeft een goede corner in huis en is nog fit. Hij vormt al een tijd een onderdeel van ons begeleidingsteam en draagt nu dus ook weer binnen de lijnen zijn ervaring over. In meerdere opzichten vormt hij dus een waardevolle aanvulling voor de ploeg.’

Over de wedstrijd tegen Ring Pass was Verga minder te spreken: ‘De eerste drie kwarten was Ring Pass beter dan wij. We zetten niet genoeg druk op de bal en liepen aldoor achter de feiten aan. In sommige wedstrijden lukt het niet. Dit was daar een voorbeeld van. In het laatste kwart herpakten we ons en viel de wedstrijd onze kant op, al was een gelijkspel ook oké geweest.’

Ring Pass-coach Dirk Wils: ‘De woorden van Rotterdam-coach Brian Vervoort kan ik één-op-één kopiëren naar onze situatie. We speelden vandaag misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Vanaf de eerste minuut zetten we druk op de bal en creëerden we kansen. Door een strafcorner kwamen we 0-1 achter. Dat kan gebeuren. Daarna bogen we het om naar 2-1 en kregen we volop mogelijkheden om die voorsprong uit te bouwen. Door een slippertje achterin werd het 2-2 en later zelfs 2-3. We bleven aandringen, maar maakten de 3-3 niet meer.’

Door het verlies blijft Ring Pass steken op de tiende plek van de ranglijst. Wils: ‘Doodzonde. Op basis van het spelbeeld zouden we met een gelijkspel misschien niet eens tevreden zijn. Tegelijkertijd ben ik trots op de jongens. Ondanks vijf blessures hebben we waanzinnig goed spel op de mat gelegd. Wat eraan ontbreekt, is een stukje efficiëntie. Dat is nodig om de laatste zes wedstrijden dit soort potjes wél over de streep te trekken.’