Round-up PK (H): Victoria onderuit, rest van de top vier wint

De strijd om de bovenste plekken in de Promotieklasse Heren blijft buitengewoon spannend. Victoria, tot anderhalve week geleden koploper, verloor met maar liefst 4-0 van middenmoter Push. Omdat de concurrenten bovenin wél wonnen, zakken de Rotterdammers weer een plek op de ranglijst en staan nu vierde. SCHC is de nieuwe nummer twee.

SCHC liet in eigen huis geen spaan heel van Voordaan. De ploeg van coach Jeroen Groenheijde kwam wel met 0-1 achter, maar scoorde daarna maar liefst zeven keer. Casper Hafkamp, Jelmer Uildriks en de Ierse international Conor Empey waren alle drie goed voor twee doelpunten. Ook Hurley had een doelpuntrijke middag: tegen Gooische werd het 7-2.

Nijmegen wist tegen Tilburg vier keer het doel te vinden. De openingstreffer was nog wel voor de Brabanders, maar vervolgens nam de koploper het initiatief over. Kjell Bakker, weer helemaal terug na zijn langdurige kruisbandblessure, bracht zijn ploeg uit een strafbal op gelijke hoogte. Twee goals van spits Kars Schreuders en een strafcorner van Tijn Stuve leverden een comfortabele 4-1 voorsprong op. De rake Tilburgse strafcorner in de laatste minuut van de wedstrijd was er dus vooral een voor de statistieken.

Dankzij de winst blijft Nijmegen eerste, al blijven de onderlinge verschillen minimaal: Nijmegen heeft slechts vier punten meer dan nummer vier Hurley.

Nijmegenaar Tijn Stuve maakte tegen Tilburg zijn veertiende doelpunt van dit seizoen. Foto: Willem Vernes

Ook onderin zijn de kaarten nog niet geschud

Onderin won Cartouche ternauwernood van hekkensluiter Xenios. In Voorburg werd het 3-2. Lange tijd leek Xenios de eerste zege van het seizoen binnen te slepen. Tot vijf minuten voor tijd was het 1-2, tot Mats Dicke het op zijn heupen kreeg. De spits en cornerspecialist zorgde er in de slotminuten van de wedstrijd hoogstpersoonlijk voor dat de Voorburgers niet alleen gelijkspeelden, maar zelfs de drie punten pakten.

Xenios ziet degradatie nu wel heel dichtbij komen. Het gat met Cartouche, dat ondanks de zege elfde blijft, is elf punten met nog vijf wedstrijden te gaan. Spannender is de vraag wie als de andere rechtstreekse degradant eindigt. Almere (13 punten) en Cartouche (12 punten) lijken de grootste kanshebbers, al is ook Gooische (16 punten) nog niet zeker van handhaving.

Foto: Monique Duran

Foto: Monique Duran

Foto: Monique Duran

Foto: Monique Duran

Foto: Bonnette van Zuijlen

Foto: Bonnette van Zuijlen

Foto: Bonnette van Zuijlen

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...