Round-up PK (H): Voordaan overmeestert Tilburg, Vic loopt uit

In de negende speelronde van de Promotieklasse Heren wist Voordaan eindelijk weer eens te winnen. In eigen huis versloeg de hoofdklassedegradant runner-up Tilburg met 5-2. Bij rust stond er al een 4-1 stand op het scorebord. Clubtopscorer Filip Scheepens maakte twee treffers voor de ploeg uit Groenekan, die een sprong maakt naar plek zeven op de ranglijst. Tilburg staat nog altijd op een gedeeld derde plaats.

Nijmegen profiteerde van het puntenverlies van Tilburg. De Gelderse club liet er tegen Cartouche geen misverstand over bestaan wie de sterkste van de middag was. Al na zes minuten tekende Jim van de Venne voor de openingstreffer. In kwart twee was het eerst Kars Schreuders en vervolgens opnieuw Van de Venne die raak schoot. De 3-0 rustscore bleek ook de eindscore: in de tweede helft kwam geen van beide ploegen tot een doelpunt.

Victoria verstevigde zijn positie als koploper, dankzij een toch vrij zuinige 3-1 overwinning op hekkensluiter Xenios. Berend van Langeveld was de man van de dag voor de Rotterdammers. Met zijn hattrick tekende hij persoonlijk voor alle doelpunten vanĀ Vic. Voor Xenios blijft het zoeken naar de juiste vorm. Het Amsterdamse team heeft inmiddels een achterstand van zeven punten op nummer elf Gooische.