Round-up PK (H): Victoria terug in de race, Xenios degradeert

Het doek in de Promotieklasse is gevallen voor de heren van Xenios. De ploeg verloor zondag met 6-3 van Voordaan en speelt volgend seizoen in de Overgangsklasse. Bovenin de Promotieklasse is Victoria weer helemaal terug in de race om een play-offticket. Thuis wonnen de Rotterdammers met 2-1 van nummer twee SCHC, dankzij twee doelpunten van Berend van Langeveld. Koploper Nijmegen liet geen steken vallen tegen laagvlieger Gooische (1-3). Het kelderduel tussen Cartouche en Almere werd een prooi voor de thuisploeg (3-1).

In een zonovergoten Rotterdam kwam SCHC tegen Victoria na dertien minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Max Sweering. Waar Victoria, tot voor kort nog koploper, de afgelopen twee weken niet tot scoren kwam, bracht Berend van Langeveld daar verandering in. Eerst tekende hij voor de gelijkmaker om in de tweede helft ook de 2-1 binnen te prikken. Victoria is dankzij de driepunter weer aangehaakt bij de top drie. De ploeg van Tijs Roozendaal staat nog wel vierde, maar het verschil met nummer drie SCHC is maar één punt.

SCHC-aanvoerder Floris Steenman baalt. Foto: Willem Vernes

Hard tegen hard in de wedstrijd tussen SCHC en Victoria. Foto: Willem Vernes

Hurley nam de tweede plek op de ranglijst over van SCHC. De Amstelveners zijn de tweede seizoenshelft nog ongeslagen. Ook Ede bleek een maatje te klein. Promotieklassetopscorer Indra Aerts had met drie doelpunten een groot aandeel in de 1-4 zege.

Voor Almere dreigt rechtstreekse degradatie

In de staart van de Promotieklasse had Cartouche een heerlijke middag door naaste concurrent Almere met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen. Conrad Willars, Mats Dicke en Pepijn Versteeg zette de Voorburgers op een comfortabele 3-0 voorsprong. De Almeerse eretreffer van aanvoerder Bram Cornelisse kwam pas in de laatste minuut van de wedstrijd tot stand. Een slechte generale voor de Gold Cup-finalist, die door het verlies naar de elfde plek van de ranglijst zakt. Die positie betekent aan het einde van het seizoen degradatie. Cartouche heeft vier punten meer dan Almere en waant zich voorlopig veilig op plaats negen.

Tilburg-keeper Sander van Berkel keert een strafbal tegen Push. Foto: Rogier Balk