Tilburg ‘kan veel beter’, maar wint inhaalduel met Cartouche

Het inhaalduel tussen Tilburg en Cartouche is donderdagavond een prooi geworden voor de Brabanders. In eigen huis won Tilburg met 2-1. De wedstrijd zou gespeeld worden op 17 maart, maar werd verplaatst na het plotselinge overlijden van Tilburg-manager Nol van Aalst.

In de eerste helft kwam Tilburg op 1-0, dankzij een velddoelpunt van Niels de Ruiter. Na rust bouwde strafcornerspecialist Pim Haring de voorsprong uit door raak te slepen. Na de aansluitingstreffer van Cartouche-spits Mats Dicke – alweer zijn tiende van het seizoen – in het vierde kwart werd het nog even spannend. Zondag speelde Tilburg al 2-2 gelijk tegen een andere laagvlieger, Almere. Ditmaal hield de ploeg van Dennis Dijkshoorn wel stand tot aan het laatste fluitsignaal en mag het drie punten bijschrijven.

Dijkshoorn: ‘Het was vanavond niet goed genoeg. Tegen Almere en ook vanavond tegen Cartouche haalden meerdere spelers hun niveau niet. Een aantal jongens is nog altijd gebroken door wat er in de afgelopen weken is gebeurd. Op basis van individuele kwaliteiten trokken we de wedstrijd over de streep, maar we kunnen veel beter. Dit paasweekend nemen we vrij. Hopelijk sluiten we dit momentum af en herpakken we ons om er in april weer scherp te staan.’

De mannen van Tilburg hebben met het recent verliezen van hun manager een enorme klap te verwerken. Eigen foto

De uitslag van dit inhaalduel zorgt niet voor verschuivingen op de ranglijst. Tilburg blijft vijfde, nu met drie punten achterstand op nummer drie SCHC. Cartouche blijft hangen op plek elf, die aan het einde van het seizoen leidt tot rechtstreekse degradatie.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...