Tweevoudig international Milan van Baal terug bij oude liefde

Twee interlands, drie goals. Oud-international Milan van Baal (25) heeft een moyenne waar menig speler jaloers op mag zijn. Maar uiteindelijk bleef zijn interlandcarrière beperkt tot twee wedstrijden in Zuid-Afrika. Na een seizoen bij Rotterdam kiest de aanvallende middenvelder nu voor zijn maatschappelijke carrière en een terugkeer bij Zwart-Wit (foto).

Promotieklasser Zwart-Wit is de club waar Van Baal in zijn jeugd hockeyde. Hij wordt daar herenigd met zijn broer Pepijn. Sinds februari werkt hij na het afronden van zijn studie fulltime in de sales, bij de Keuken Kampioen. Niet toevallig de hoofdsponsor van hockeyclub Zwart-Wit.

Dat betekent dat anderhalf jaar na het sensationele debuut in Kaapstad van Van Baal bij Oranje, met twee doelpunten in de 7-1 overwinning op Zuid-Afrika, zijn interlandcarrière definitief voorbij is. ‘Ga ik vol voor tophockey of fulltime werken? Dat is werken geworden. Zwart-Wit heb ik altijd een leuke club gevonden. Ik woon ook in Breda, dus het scheelt me heel veel reistijd’, verklaart Van Baal zijn transfer van Rotterdam naar Zwart-Wit. Hij ontbrak ‘opeens’ op de spelerslijst van Rotterdam. Nu is duidelijk geworden waarom. Van Baal begon zijn carrière bij Zwart-Wit, hockeyde toen bij Push, Den Bosch, Oranje-Rood en Rotterdam.

Het portret dat werd gemaakt vorig jaar, toen Milan van Baal interlands speelde met Oranje.

Van Baal legt uit: ‘De kans dat ik nog zou aanhaken bij Oranje was voor mijn gevoel weg. Wat ging ik nog bereiken? Ik heb er veel met mijn broer over gehad. Ik ben benieuwd naar de nieuwe Promotieklasse. Het lijkt me een klasse waar er elke week wel een paar grote uitslagen zullen zijn. Ik vind het mooi om weer terug te zijn bij mijn eerste club. Ik kan in ieder geval niet wachten tot we volgende week mogen beginnen.’

 


Wat vind jij? Praat mee...