Willemijn Bos en Martijn Havenga op spelerslijsten PK

De KNHB heeft de spelerslijsten voor de Promotieklasse bekendgemaakt. Uiteraard staan er ook dit seizoen weer een aantal opvallende namen bij. De opvallendste oudgedienden leggen we aan je voor.

We slaan af bij de dames, waar we vrij snel een wereldkampioen tegengekomen. Willemijn Bos staat weer op de lijst bij ‘haar’ Groningen. De oud-international, die in 2014 het WK won met Oranje, nam al in 2019 afscheid van de grootmacht uit Noord-Nederland. Op haar 34ste is zij in noodgevallen weer inzetbaar voor haar cluppie.

Dat geldt ook voor Daphne van der Velden, een andere voormalige Oranjeklant. Zij viel vorig seizoen nog in bij Oranje-Rood, dat degradatie echter niet kon voorkomen. Van der Velden, die deze maand 32 jaar wordt, won in 2011 met Nederland het EK.

Oud-Kamponger Martijn Havenga staat op de lijst bij de club waar hij begon, Laren. Foto: Koen Suyk

Havenga, Koeton en Kranstauber

Bij de mannen valt de naam van Marcel Koeton op. De voormalige topkeeper van Tilburg en eenmalig international (in 2007!) staat als back-up op de lijst bij promovendus Push. Martijn Havenga zou bij kunnen springen als Laren hem nodig heeft. De verdediger, goed voor zeventien caps, nam ruim een jaar geleden afscheid bij Kampong na de verloren play-off-finale tegen Bloemendaal.

Cartouche heeft Timo Kranstauber weer ingeschreven. Het clubicoon, in 2015 wereldkampioen in de zaal, vormt samen met Michiel van der Struijk het coachduo. Wanneer de nood aan de man is, kan de oud-speler van Rotterdam weer zijn stick van zolder halen.

Bekijk hier de spelerslijsten van de Promotieklasse en de Overgangsklasse

 

 


Wat vind jij? Praat mee...