Beslissing C-jeugd: Push en hdm pieken in druk weekend

Dit weekend vond de apotheose voor de C-jeugd plaats bij hockeyclub Houten en daarbij sleepten Push (bij de jongens) en hdm (bij de meisjes) het kampioenschap binnen. Na een druk wedstrijdschema op de zaterdag streden nog acht teams op zondag in de halve finales om het Nederlands landskampioenschap.

Jongens C

De jongens van Push uit Breda waren uiteindelijk oppermachtig in Houten, met twee flinke overwinningen op Rotterdam (1-5) in de halve finale en tegen Schaerweijde (5-0) in de finale. Na de eerste dag vielen Nijmegen en Groningen af als kanshebbers voor de titel. Enkel Rotterdam, Schaerweijde, Bloemendaal en Push dus bleven over. Naast Push plaatste Schaerweijde zich voor de finale ten koste van Bloemendaal, door met 2-1 te winnen.  De Mussen veroverden uiteindelijk de derde plaats na de winst op Rotterdam. In de finale was al snel duidelijk wie de betere ploeg die dag was, getuige de ruime overwinning van de ploeg uit Breda.

Blijdschap bij Push na het winnen van het landskampioenschap. Foto: Robert Sanders – FotostudioRSP

Uitslagen jongens C:

Halve finales:
Rotterdam JC1 – Push JC1 1-5
Schaerweijde JC1 – Bloemendaal JC1 2-1

3e/4e plaats:
Rotterdam JC1 – Bloemendaal JC1 0-4

Finale:
Push JC1 – Schaerweijde JC1 5-0
Push landskampioen jongens c

Meisjes C

Bij de meisjes zaten de halve finales dicht op elkaar qua niveau. Uiteindelijk waren het Schaerweijde en hdm die met miniem verschil wonnen van respectievelijk Den Bosch en Amsterdam (beide 0-1). In de finale toonde de Haagse ploeg zich sterker dan de club uit Zeist. Hdm walste over de tegenstander heen en scoorde in de finale vier keer. Daardoor mogen zij zich landskampioen C noemen. De meisjes van Den Bosch haalden de derde plek binnen door met 2-1 te winnen van Amsterdam.

Weer een doelpunt voor hdm in de C-finale tegen Schaerweijde (4-0). Foto: Robert Sanders – FotostudioRSP

Uitslagen meisjes C:

Halve finales:
Den Bosch MC1 – Schaerweijde MC1 0-1
hdm MC1 – Amsterdam MC1 1-0

3e/4e plaats:
Den Bosch MC1 – Amsterdam MC1 2-1

Finale:
Schaerweijde MC1 – hdm MC1 0-4
hdm landskampioen meisjes c


2 Reacties

  1. han70

    Was een mooi weekend met mooi hockey en strijd. Trots op onze jongens en meiden van Schaerweijde. Allebei tweede, mooie zilveren plak én enige club met zowel meiden als jongens die zich plaatsten voor de (halve) finales! Super gedaan!

    1. hennietimmermand

      Met mede werking vanscheids


Wat vind jij? Praat mee...