Round-up Topcompetities C: Amsterdam incasseert eerste nederlaag

In de IDC Jongens West 1 heeft Amsterdam de 1e nederlaag van de competitie geleden. In Poule Zuid is Push nog zonder puntenverlies. Den Bosch en Oranje-Rood maakten er in Zuid, waar Nijmegen de topper won van Groningen (4-2), een waar doelpuntenfestijn van: 6-5. Kampong MC1 behield de leiding in West 1 en datzelfde deed GHBS in Noord-Oost. In Zuid delen de meisjes van Push en Tilburg de koppositie.

Jongens Poule West 1

Amsterdam leed tegen Bloemendaal (1-2) de 1e nederlaag van de competitie. Hierdoor nam Schaerweijde, dat met 8-3 te sterk was voor Alliance, de koppositie over. Beide ploegen hebben 19 punten uit 8 wedstrijden, maar Schaerweijde heeft een beter doelsaldo. Kampong blijft in het spoor van het leidende tweetal na de 2-0 zege op Rotterdam. Het gat bedraagt slechts 2 punten.

Amsterdam-Bloemendaal 1-2
Kampong-Rotterdam 2-0
Alecto-Gooische 1-2
Schaerweijde-Alliance 8-3

Jongens Poule Noord-Oost

De topper tussen Nijmegen en Groningen werd met 4-2 gewonnen door de thuisploeg. Nijmegen gaat dankzij de zege aan kop op 3 punten gevolgd door Groningen, dat de 1e nederlaag van de competitie leed. Hekkensluiter Wageningen bleef ook op de 8e speeldag zonder winst. Het verloor in eigen huis met 6-2 van Apeldoorn.

Zwolle-Union 0-4
Wageningen-Apeldoorn 2-6
Eelde-Quick Stick 1-6
Nijmegen-Groningen 4-2

Jongens Poule Zuid

Push is de enige ploeg in Poule Zuid zonder puntenverlies. De koploper won met 5-0 van MEP. Den Bosch incasseerde de 1e nederlaag van de competitie. Op eigen veld werd verloren van Oranje-Rood. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het 6-5 voor de ploeg uit Eindhoven. Tilburg en Breda deelden de punten. Het werd 2-2 en dat betekende het 1e punt voor Breda deze competitie.

MEP-Push 0-5
Den Bosch-Oranje-Rood 5-6
Tilburg-Breda 2-2

Meisjes Poule West 1

Koploper Kampong won de uitwedstrijd in en tegen Rotterdam met 5-2. Schaerweijde volgt de Utrechtse ploeg op 1 punt na de 4-1 overwinning op hekkensluiter Pinoké. Alliance boekte de 2e zege van de competitie door verrassend de nummer 3, hdm, met ruime cijfers te verslaan: 5-1.

Pinoké-Schaerweijde 1-4
Rotterdam-Kampong 2-5
Craeyenhout-Amsterdam 1-4
Alliance-hdm 5-1

Meisjes Poule Noord-Oost

Koploper GHBS boekte alweer de 6e zege in 8 wedstrijden. Op Union werd met 2-0 gewonnen. Ook runner-up Nijmegen wist te winnen. Het werd 4-2 tegen Wageningen, waardoor Nijmegen 1 punt achterstand heeft op de koploper. Nummer 3 Deventer liet punten liggen. Bij Quick Stick kwam de ploeg niet verder dan 2-2.

Twente-Zwolle 1-1
Nijmegen-Wageningen 4-2
Union-GHBS 0-2
Quick Stick-Deventer 2-2

Meisjes Poule Zuid

Push moet na 3 speeldagen de koppositie delen met Tilburg. Beide ploegen hebben 5 punten. Tilburg speelde met 2-2 gelijk tegen De Pelikaan en Push bleef tegen Den Bosch op 3-3 steken. Push heeft op basis van een beter doelsaldo wel de leiding in handen. De Warande boekte de 1e zege van de competitie door Oranje-Rood met 3-1 te verslaan.

De Pelikaan-Tilburg 2-2
Push-Den Bosch 3-3
De Warande-Oranje-Rood 3-1


Wat vind jij? Praat mee...