Round-up Topcompetities C: Drie koplopers in Noord-Oost

In de IDC Jongens Noord-Oost is het dringen aan de kop. Liefst drie ploegen: Groningen, Nijmegen en Union delen de leiding. Schaerweijde MC1 liep tegen het eerste puntenverlies van het seizoen op na het 1-1 gelijkspel tegen Amsterdam.

Jongens Poule West 1

Kampong is er niet in geslaagd de koppositie in de poule te pakken. De Utrechters bleven op 0-0 steken op bezoek bij Alecto. Het was alweer het derde gelijkspel in vijf wedstrijden voor Kampong, dat op een derde plaats staat met negen punten. Schaerweijde en Amsterdam hebben ieder tien punten uit vier wedstrijden. Het duel tussen beide koplopers, dat voor vandaag (zaterdag, red.) stond gepland, werd afgelast.

23 november:
Amsterdam-Kampong 1-1
24 november:
Gooische-Alliance 2-1
26 november:
Alecto-Kampong 0-0
Amsterdam-Schaerweijde Afg.
Bloemendaal-Gooische 2-6
Rotterdam-Alliance ?-?

Jongens Poule Noord-Oost

Drie koplopers dus in deze poule, waarvan Groningen de enige ploeg was die vandaag niet in actie kwam. Het duel met Apeldoorn werd afgelast. Mede-koploper Union was nipt met 3-2 te sterk voor Quick Stick en Nijmegen toonde geen genade met Zwolle. Het werd 12-0. Groningen, Union en Nijmegen hebben elk tien punten uit vier wedstrijden.

Nijmegen-Zwolle 12-0
Union-Quick Stick 3-2
Wageningen-Eelde 2-3
Apeldoorn-Groningen Afg.

Meisjes Poule West 1

Schaerweijde liep tegen het eerste puntenverlies van het seizoen op. De ploeg uit Zeist wist op eigen veld niet te winnen van Amsterdam: 1-1. Hierdoor staat Schaerweijde met tien uit vier op een tweede plaats, op een punt achterstand op hdm, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. De Haagse koploper slaagde er niet in een groter gat te slaan met Schaerweijde. Het speelde met 1-1 gelijk tegen Kampong.

23 november:
Alliance-Pinoké 1-1
26 november:
Alliance-Crayenhout Afg.
Rotterdam-Pinoké Afg.
Schaerweijde-Amsterdam 1-1
hdm-Kampong 1-1

Meisjes Poule Noord-Oost

GHBS heeft de leiding genomen in de poule. De ploeg profiteerde van de afgelasting van het duel tussen concurrent Nijmegen en Twente. Dankzij de 2-0 zege op Wageningen leidt GHBS met tien uit vijf gevolgd door Nijmegen met negen uit vier.

Deventer-Zwolle Afg.
Quick Stick-Union 0-2
Twente-Nijmegen Afg.
Wageningen-GHBS 0-2

*Na de winterstop doen we ook verslag van de Topklasse C in district Zuid, hier speelt nu nog een voorcompetitie.


Wat vind jij? Praat mee...