Round-up Topcompetities C: Drie remises in eerste ronde Zuid

Naast de topcompetities C in regio West en Noord-Oost is na de winterstop ook de topcompetitie C in regio Zuid van start gegaan. De teams bleken, na een uitgebreide voorcompetitie, aan elkaar gewaagd: drie van de zes wedstrijden eindigden in een gelijkspel. 

Meisjes Poule West-1

Hdm gaat nog altijd aan kop nadat ze Pinoké thuis met 3-0 versloegen. Schaerweijde was tot zaterdag mede-koploper, maar trof in Kampong een sterke opponent. De Utrechtse meiden wonnen met 1-0 en bezetten daardoor de tweede plaats, Schaerweijde staat nu derde. Na de top drie valt er een gaatje: Amsterdam MC1 staat op vijf punten van Schaerweijde.

Meisjes Poule Noord-Oost

GHBS voert, na een 5-2 winst op Quick Stick fier de ranglijst aan. De Groningse meiden worden op de hielen gezeten door Nijmegen, dat voor zaterdag nog koploper was. De ploeg verloor echter met 2-1 bij Deventer, dat op de derde plaats staat. Die derde plaats wordt gedeeld met Union, dat met 3-2 won van Twente.

Meisjes Poule Zuid

In de Zuid-poule werden de eerste wedstrijden gespeeld na een voorcompetitie voor de winterstop. Pelikaan wist als enige drie punten te behalen, door met 2-1 van Den Bosch te winnen. Warande en Push (2-2) en Oranje-Rood en Tilburg (0-0) verdeelden de punten.

Jongens Poule West-1

Amsterdam toonde zijn klasse tegen hekkensluiter Alliance: het werd liefst 0-6 in het voordeel van de Amsterdammers. Ook runner-up Kampong wist te winnen, maar minder overtuigend: de Utrechtse jongens waren bij middenmoter Bloemendaal met 1-2 te sterk. Net als bij de meiden staat Schaerweijde ook bij de jongens op de derde plaats. De ploeg won met 3-0 van Alecto.

Jongens Poule Noord-Oost

Nijmegen JC1 liet er in de wedstrijd tegen laagvlieger Eelde geen twijfel over mogelijk wie de betere was. De jongens scoorden liefst twintig keer, al maakte Eelde ook nog een eretreffer. Ook mede-koploper Groningen won, met 4-1 van Union. Die ploeg deelt de derde plaats met Apeldoorn, dat tegen Zwolle niet verder kwam dan een gelijkspel (3-3).

Jongens Poule Zuid

Na de eerste wedstrijden staan Den Bosch en Push bovenaan. Den Bosch won met 5-2 van Breda, Push was met 6-1 te sterk voor Oranje-Rood. MEP en Tilburg verdeelden in de eerste wedstrijd de punten. Thuis bij MEP eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.


1 Reactie

  1. martijn-meima

    Top dat er op deze site ook aandacht is voor tophockey van de jeugd. Het valt me alleen op dat de verslaglegging niet altijd klopt. Deventer staat bijvoorbeeld niet gedeeld derde met Union. Ze staan 3 punten los. Eerder viel me ook een foutje op in de verslaglegging. Misschien goed om hier wat meer aandacht aan te besteden. Dan is het helemaal top!


Wat vind jij? Praat mee...