Round-up Topcompetities C: Groningen JC1 nieuwe koploper

Het merendeel van de wedstrijden in de Topcompetities C werd zaterdag afgelast, maar een aantal bikkels betraden toch het veld. De clash tussen de toppers in poule Noord-Oost leverde een nieuwe koploper op: Groningen JC1. In de andere poule pakte Schaerweijde JC1 de koppositie. Bij de meisjes gaan Nijmegen MC1 en hdm MC1 aan de leiding. 

Jongens Poule Noord-Oost

In het ijzige Noord-Oost ging zaterdag maar één wedstrijd door. Maar wel meteen de meest spectaculaire, namelijk de clash tussen koploper Quick Stick en runner-up Groningen. Groningen bleek het best bestand tegen de kou: de ploeg won thuis met 3-1. Daarmee hebben de Groningse jongens de koppositie in de poule overgenomen en staat Quick Stick tweede. Union of Nijmegen kunnen nog, als de wedstrijden worden ingehaald, medekoploper worden.

Jongens Poule West 1

Ook in Poule West 1 ging er maar één wedstrijd door. Bloemendaal en Schaerweijde troffen elkaar. Na 70 minuten stond er en 1-1 stand op het scorebord. Dankzij het puntje heeft Schaerweijde nu de koppositie te pakken in de poule, Bloemendaal staat vooralsnog vierde. Amsterdam en Kampong kunnen, als hun wedstrijden worden ingehaald, de koppositie nog van Schaerweijde overnemen.

Meisjes Poule Noord-Oost

De meisjes uit poule Noord-Oost bleken echte bikkels: bij hen werden maar twee potjes afgelast en werden er drie gewoon gespeeld. Quick Stick en Nijmegen stonden voor hun wedstrijd nog gelijk in punten, maar Nijmegen bleek uit bij Quick Stick de betere: de ploeg won met 1-3. Daardoor gaat Nijmegen nu aan kop in de poule. Die positie delen de Nijmeegse meisjes met Deventer, dat met 2-0 won van Union. Tussen Zwolle en GHBS werd het gelijk (0-0). Na de inhaalwedstrijden kan Twente, dat nu derde staat, de koppositie nog wegkapen.

Meisjes Poule West 1

In poule West ging alleen het duel tussen hdm MC1 en Craeyenhout MC1 door. Hdm wist thuis met 2-0 te winnen en mag zich daardoor koploper noemen. Kampong kan, na het inhalen van de wedstrijd, nog op gelijke hoogte komen met hdm. Schaerweijde, dat nog geen punten morste, kan zelfs nog boven hdm uitkomen.


Wat vind jij? Praat mee...