Round-up Topcompetities C: Nijmegen MC1 slaat dubbelslag

De meisjes van Nijmegen hebben een dubbelslag geslagen. Dankzij de 3-2 overwinning op GHBS gaat Nijmegen nu aan kop in de IDC Noord-Oost. De jongens van Push zijn in de IDC Zuid nog steeds zonder puntenverlies.

Jongens Poule West 1

Na de eerste nederlaag vorige week leed Amsterdam opnieuw puntenverlies. De ploeg speelde met 3-3 gelijk in en tegen Rotterdam. De Amsterdammers zakten door het gelijkspel naar de 3de plaats. Kampong stak Amsterdam op de ranglijst voorbij dankzij een 3-1 overwinning op Alliance. Koploper Schaerweijde heeft nu een gaatje van 2 punten op achtervolgers Kampong en Amsterdam na de 4-0 overwinning op Gooische.

Gooische-Schaerweijde 0-4
Bloemendaal-Alecto 5-2
Rotterdam-Amsterdam 3-3
Alliance-Kampong 1-3

Jongens Poule Noord-Oost

De eerste 4 ploegen op de ranglijst wonnen hun wedstrijden. Koploper Nijmegen had weinig moeite met Apeldoorn: 6-1. Ook Groningen scoorde 6 keer, maar incasseerde geen enkele treffer in het duel met Eelde. Groningen heeft een achterstand van 3 punten op Nijmegen. Nummer 3 Union was met 4-0 te sterk voor Wageningen en Quick Stick rekende af met Zwolle. Het werd 2-0.

Groningen-Eelde 6-0
Union-Wageningen 4-0
Quick Stick-Zwolle 2-0
Apeldoorn-Nijmegen 1-6

Jongens Poule Zuid

Push is na 4 wedstrijden nog steeds zonder puntenverlies. De ploeg versloeg Den Bosch met 5-4. Oranje-Rood, dat Push op 3 punten achterstand volgt, boekte een ruime zege op Tilburg. Het werd liefst 11-1. Met 24 doelpunten is de Eindhovense formatie de productiefste ploeg in de IDC Zuid.
Push-Den Bosch 5-4
Oranje-Rood-Tilburg 11-1
MEP-Breda 2-7

Meisjes Poule West 1

Ook na 9 speeldagen blijft het verschil tussen koploper Kampong en nummer 2 Schaerweijde 1 punt. Kampong versloeg hekkensluiter Craeyenhout met 3-1 en Schaerweijde was in eigen huis te sterk voor Alliance (2-1). Nummer 3 hdm ging onderuit tegen Rotterdam, dat de vierde plek bezet op 2 punten van hdm.

Amsterdam-Pinoké 2-2
hdm-Rotterdam 1-2
Kampong-Craeyenhout 3-1
Schaerweijde-Alliance 2-1

Meisjes Poule Noord-Oost

De meisjes van Nijmegen wonnen de topper van GHBS. Dankzij de 3-2 overwinning namen ze ook de koppositie over van GHBS, dat Nijmegen op 2 punten volgt. Wageningen verliet de laatste plaats door een 5-0 zege op Quick Stick, de nieuwe hekkensluiter. Deventer boekte een ruime zege op Twente: 7-0.

Wageningen-Quick Stick 5-0
GHBS-Nijmegen 2-3
Zwolle-Union 1-3
Deventer-Twente 7-0

Meisjes Poule Zuid

Tilburg liep uit op de concurrentie. De ploeg won zelf met 4-0 van Push en zag achtervolgers De Warande en Den Bosch in een onderling duel met 2-2 gelijkspelen. Oranje-Rood boekte de 1ste overwinning van het seizoen door De Pelikaan met 6-0 te verslaan. De Eindhovense ploeg verliet door de winst de laatste positie, die nu wordt ingenomen door De Pelikaan.

Tilburg-Push 4-0
De Warande-Den Bosch 2-2
Oranje-Rood-De Pelikaan 6-0


Wat vind jij? Praat mee...