Round-up Topcompetities C: Push zet ook 5de duel om in winst

Push JC1 blijft winnen. De ploeg boekte zaterdag de 5de zege op rij na de winst op Tilburg (5-1). In de IDC West 1 ging koploper Schaerweijde onderuit. Bij de meisjes zag koploper Tilburg de voorsprong slinken en blijft het ook razend spannend in de IDC West 1

Jongens Poule West 1

Koploper Schaerweijde heeft de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg verloor in eigen huis met 2-1 van Bloemendaal. Maar omdat de achtervolgers Kampong en Amsterdam in een onderling duel met 1-1 gelijkspeelden, blijft Schaerweijde koploper met een voorsprong van 1 punt op het duo. Het verschil met Bloemendaal, dat 3de staat, bedraagt 3 punten. Gooische rekende met ruime cijfers af van Alliance (7-0) en Rotterdam was met 5-2 te sterk voor Alecto.

Schaerweijde-Bloemendaal 1-2
Kampong-Amsterdam 1-1
Alecto-Rotterdam 2-5
Alliance-Gooische 0-7

Jongens Poule Noord-Oost

Koploper Nijmegen is 2 punten uitgelopen op runner-up Groningen. Nijmegen versloeg nummer 3 Union met 6-3, terwijl Groningen tegen Quick Stick niet verder kwam dan 3-3. Het verschil tussen beide ploegen is inmiddels opgelopen naar 5 punten. Eelde moest in eigen huis zijn meerder erkennen in Apeldoorn (1-10) en hekkensluiter Wageningen verloor met 5-3 van Zwolle.

Zwolle-Wageningen 5-3
Quick Stick-Groningen 3-3
Nijmegen-Union 6-3
Eelde-Apeldoorn 1-10

Jongens Poule Zuid

Push heeft ook na 5 speeldagen een 100 procent score. De koploper won met 5-1 van Tilburg. Achtervolger Oranje-Rood boekte opnieuw een ruime overwinning. Breda werd met 8-0 verslagen. Met 32 doelpunten in 5 wedstrijden is de Eindhovense formatie de productiefste ploeg in de poule. Hekkensluiter MEP verloor met 4-1 van Den Bosch.

Den Bosch-MEP 4-1
Breda-Oranje-Rood 0-8
Tilburg-Push 1-5

Meisjes Poule West 1

Het verschil tussen koploper Kampong en nummer 2 Schaerweijde blijft 1 punt. Kampong won met 5-1 van Amsterdam en Schaerweijde was met 3-1 te sterk voor Rotterdam. Nummer 3 hdm verspeelde punten. De ploeg speelde met 2-2 gelijk tegen hekkensluiter Craeyenhout. Ook het duel tussen Pinoké en Alliance eindigde in een gelijkspel: 2-2.

Amsterdam-Kampong 1-5
Craeyenhout-hdm 2-2
Rotterdam-Schaerweijde 1-3
Pinoké-Alliance 2-2

Meisjes Poule Noord-Oost

De nummers 1 en 2 in de poule hebben een overwinning geboekt. Koploper Nijmegen was met 7-0 te sterk voor hekkensluiter Quick Stick en GHBS ging ruim langs Zwolle. Het werd 7-2. Het verschil op de ranglijst bedraagt slechts 2 punten. Nummer 3 Deventer incasseerde een nederlaag. Het verloor met 1-0 van Union.

Twente-Wageningen 3-2
GHBS-Zwolle 7-2
Nijmegen-Quick Stick 7-0
Union-Deventer 1-0

Meisjes Poule Zuid

De voorsprong van koploper Tilburg is geslonken naar 1 punt. De ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Den Bosch, terwijl De Warande met 4-3 te sterk was voor hekkensluiter De Pelikaan. Push en Oranje-Rood kwamen remise overeen. Het werd 3-3.

De Pelikaan-De Warande 3-4
Den Bosch-Tilburg 1-1
Push-Oranje-Rood 3-3


Wat vind jij? Praat mee...