Round-up Topcompetities C: Schaerweijde JC1 & MC1 nieuwe runner-up

Zowel Schaerweijde JC1 als Schaerweijde MC1 stegen vandaag een plekje op de ranglijst en zijn nu beiden runner-up in hun poule. In poule Zuid zijn nog volop wisselingen, in poule West-1 en Noord-Oost behielden de koplopers zowel bij de jongens als de meisjes hun positie. 

Jongens poule West-1

Amsterdam JC1 behield de koppositie door thuis met 3-1 van Gooische te winnen. In de runner-up positie was wel een wisseling. Kampong kwam thuis niet tot scoren, maar tegenstander Schaerweijde wel, vier keer maar liefst. Daardoor staan de jongens van Schaerweijde nu op nummer twee en Kampong op nummer drie. Bloemendaal won met 1-2 uit bij Rotterdam en Alliance wist de eerste drie punten van het seizoen te pakken. De jongens wonnen knap met 3-6 bij Alecto.

Jongens poule Noord-Oost

Nijmegen en Groningen gaan nog steeds beiden aan de leiding in poule Noord-Oost. Nijmegen had aan 1-0 genoeg tegen Quick Stick, Groningen won overtuigender: met 1-6 uit bij hekkensluiter Wageningen. Union won met 2-0 van Apeldoorn en nam daarmee afstand van de concurrent voor plaats drie. Tot slot was Zwolle met 5-1 te sterk voor Eelde.

Jongens poule Zuid

Push en Den Bosch wisten beiden hun tweede wedstrijd na de voorcompetitie ook winnend af te sluiten en gaan daardoor gezamenlijk aan kop. Den Bosch won met 2-3 bij Tilburg, Push had weinig moeite uit bij Breda: het werd 2-7. Oranje-Rood pakte de eerste drie punten door met 6-0 te winnen van MEP en bezet daardoor direct de derde plaats.

Meisjes poule West-1

Koploper Kampong ging op bezoek bij hekkensluiter Alliance en had weinig moeite de drie punten binnen te halen: het werd 2-7. Schaerweijde klom op de ranglijst naar de nummer twee positie, door met 5-3 te winnen van hdm. Daardoor zakt hdm naar de derde plaats. In een klassieke 010 – 020 was Rotterdam te sterk voor Amsterdam: de Rotterdamse meiden wonnen met 6-1. Craeyenhout was op dreef en won uit bij Pinoké met 0-6. Daardoor is de ploeg verlost van de laatste plaats. Daar staat nu Alliance.

Meisjes poule Noord-Oost

De hele top 3 wist te winnen in poule Noord-Oost. De Groningse meiden van GHBS gaan daardoor nog altijd aan kop: zij wonnen met 0-2 bij Twente. Nijmegen won met net, met 1-0 van nummer vier Union. Deventer, op de derde plaats, won met dezelfde cijfers van hekkensluiter Wageningen. Tot slot won Zwolle van Quick Stick (2-4), waardoor de meiden uit Zwolle Quick Stick voorbij streven op de ranglijst.

Meisjes poule Zuid

Na twee wedstrijden na de voorcompetitie heeft iedere ploeg al wat puntjes gemorst in poule Zuid. Push en Tilburg gaan aan de leiding met ieder vier punten. Push won met 2-1 nipt van Pelikaan, Tilburg was met 1-0 te sterk voor Warande. Den Bosch bezet nu de derde plaats. De Bossche meiden wonnen met 6-2 van Oranje-Rood.


Wat vind jij? Praat mee...