Round-up Topcompetities C: Union JC1 doet goede zaken

Ook de 1e wedstrijden in de Topcompetities C zijn gespeeld. Er waren een aantal 5-klappers te tellen en zelfs 1-6-klapper: Union JC1 won met 6-1 van Zwolle JC1. Bij de meisjes werd in Poule West 1 dezelfde wedstrijd gespeeld als in de Hoofdklasse Heren vrijdag: Kampong – Rotterdam. In tegenstelling tot de Heren wist de MC1 van Kampong vandaag wel te winnen, met 3-2. 

Jongens Poule West 1

Schaerweijde is, na de allereerste wedstrijd, koploper in IDC 1 Poule West. De jongens zetten Alliance met liefst 0-5 aan de kant. Ook Kampong JC1 wist er 5 te scoren vandaag, alleen kregen ze ook 3 treffers tegen Rotterdam JC1. De Utrechtse jongens konden de 3 punten echter wel mee naar huis nemen. Amsterdam JC1 had aan 1 doelpunt genoeg en won met 0-1 uit bij Bloemendaal. Gooische en Alecto hielden elkaar in evenwicht: het werd 2-2.

Bloemendaal – Amsterdam 0-1
Rotterdam – Kampong 3-5
Alliance – Schaerweijde 0-5
Gooische – Alecto 2-2

Jongens Poule Noord-Oost

Union won met de grootste cijfers in IDC poule Noord-Oost. Thuis tegen Zwolle werd het 6-1. Ook Quick Stick pakte thuis 3 punten door met 5-0 te winnen van Eelde. Apeldoorn won zijn 1e wedstrijd thuis met 5-1 van Wageningen. De enige wedstrijd die geen winnaar voortbracht was Groningen – Nijmegen. Het spannende duel eindigde uiteindelijk in 3-3.

Groningen – Nijmegen 3-3
Union – Zwolle 6-1
Quick Stick – Eelde 5-0
Apeldoorn – Wageningen 5-1

Meisjes Poule West 1

Net als in de Heren Hoofdklasse gisteren troffen vandaag Kampong MC1 en Rotterdam MC1 elkaar. Een spannende wedstrijd, waarin de Utrechtse meiden uiteindelijk aan het langste eind trokken en met 3-2 wonnen. Craeyenhout pakte in het openingsduel met Amsterdam knap een punt: het werd 1-1. Schaerweijde bleek thuis beter dan Pinoké. De meiden bepaalden de eindstand op 6-2. Als laatste won hdm thuis met 3-1 van Alliance.

Hdm – Alliance 3-1
Schaerweijde – Pinoké 6-2
Kampong – Rotterdam 3-2
Amsterdam – Craeyenhout 1-1

Meisjes Poule Noord-Oost

GHBS gaat aan kop, na de 6-3 zege op Union MC1. Deventer won ook overtuigend: met 5-2 van Quick Stick. De strijd tussen Wageningen en Nijmegen was een spannende. Beide teams wisten de goal te vinden, maar Wageningen trok met 3-2 uiteindelijk aan het langste eind. Zwolle en Twente speelden met 1-1 gelijk.

Deventer – Quick Stick 5-2
Zwolle – Twente 1-1
GHBS – Union 6-3
Wageningen – Nijmegen 3-2

*Na de winterstop doen we ook verslag van de Topklasse C in district Zuid, hier speelt nu nog een voorcompetitie.


Wat vind jij? Praat mee...