Terugkijken: finale van eerste Hockey India League ooit

De hockeyloze periode blikt hockey.nl terug op wedstrijden of reportages die het terugkijken waard zijn. Vandaag de finale van de eerste editie van de Hockey India League (HIL) tussen de Ranchi Rinos en de Delhi Waveriders.

De Ranchi Rhinos werden uiteindelijk de winnaar van de allereerste editie van de lucratieve competitie, door de Delhi Waveriders in de finale met 2-1 te verslaan, dankzij goals van de Zuid-Afrikaan Austin Smith (nu Den Bosch) en Manpreet Singh (uitgeroepen tot wereldspeler 2018). Vanuit Nederlands perspectief was het de strijd tussen Floris Evers van de Rhinos tegen Tim Jenniskens en Pirmin Blaak van de Waveriders.

Klik hier om op YouTube de wedstrijd te bekijken

De Hockey India League trok de allerbeste spelers naar India, met voor het hockey hoge bedragen, die in een korte tijd verdiend kon worden. Bij de Ranchi Rhinos acteerden onder andere sterren als Manpreet Singh, de Brit Ashley Jackson, de Duitser Moritz Fürste, de Australiër Fergus Kavanagh en de Zuid-Afrikaan Justin Reid-Ross (Amsterdam).

Bij de Delhi Waveriders waren hockeyers als de Nieuw-Zeelander Simon Child (ex-Rotterdam), Sardar Singh (ex-Bloemendaal) en Akashdeep Singh de klinkende namen. Bij de eerste editie van de HIL verdiende Teun de Nooijer het meest van iedereen. Hij werd geveild voor 87.400 dollar. Ook Moritz Fürste (83.950), Jamie Dwyer (78.200), Ashley Jackson (73.000) en keeper Jaap Stockmann (68.000) waren grootverdieners in India.

Na vijf edities kwam de lucratieve hockeycompetitie abrupt tot een einde. Plannen voor een herstart hingen in de lucht, maar werden tot nu toe nooit gerealiseerd.

Kijk ook terug


1 Reactie

  1. tiemezegelink

    Via hockey.nl is de video niet te bekijken, wel via https://youtu.be/t_Xe47Pt51k !


Wat vind jij? Praat mee...