Hockey op tv: Ziggo bij Amsterdam-SCHC, NOS naar HGC

De camera’s van Ziggo Sport staan zondagmiddag langs de lijn bij de kraker tussen Amsterdam en SCHC in de Hoofdklasse Dames. Ze hopen een zeldzame overwinning van SCHC op de ploeg uit de hoofdstad te kunnen registreren. De NOS reist af naar Wassenaar, waar de mannen van HGC het opnemen tegen Bloemendaal, de ongeslagen koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren.

De live-uitzending van Ziggo begint om 12.00 uur en is te zien op kanaal 14 en op Ziggo Sport Select. Vanaf 12.10 uur rolt de bal op het veld in het Wagener Stadion. Het wordt interessant om te zien of SCHC er eindelijk weer eens in slaagt van een andere topclub te winnen in de Hoofdklasse. De ploeg uit Bilthoven heeft in de reguliere competitie al twaalf opeenvolgende duels niet meer kunnen winnen van Amsterdam én Den Bosch (zes keer gelijk, zes nederlagen). De laatste winst op één van deze twee titelkandidaten was op 30 september 2018 (3-1).

Als we ook de play-offs meenemen in dit overzicht dan won SCHC maar één van haar laatste zeventien duels met Amsterdam en Den Bosch: dat was de 1-0 op Den Bosch in de halve finale van de play-offs in 2019. Tien keer moest de ploeg haar meerdere erkennen in Amsterdam of Den Bosch, zes keer werd het gelijk.

Fay van der Elst (rechts) ontwijkt een pass van SCHC-speelster Yibbi Jansen tijdens de heenwedstrijd tussen SCHC en Amsterdam eerder dit seizoen. Die eindigde in 2-2. Foto: Koen Suyk

HGC snakt naar zege op Bloemendaal

De NOS zendt zondagmiddag een samenvatting uit van het duel tussen HGC en Bloemendaal. De trotse koploper won zijn laatste elf competitieduels met HGC sinds een 1-1 gelijkspel op 18 maart 2016. De laatste overwinning van HGC dateert van 18 oktober 2015. Het werd toen 1-3 op ’t Kopje. Jorrit Croon, destijds nog spelend voor HGC, maakte het openingsdoelpunt die middag. Croon stapte in de zomer van 2018 over naar Bloemendaal.

Hockey.nl langs de lijn

De verslaggevers van hockey.nl zijn zondag aanwezig bij de dubbels op Amsterdam (ook de mannen spelen tegen SCHC) en HGC (de dames staan tegenover Kampong). Bij HGC is het gemis van de woensdag geblesseerd geraakte Eva de Goede ongetwijfeld merkbaar. Verder kijken we in de Promotieklasse Dames met interesse naar de wedstrijd tussen het ambitieuze Tilburg en Leonidas, dat tweede staat op de ranglijst. In de Promotieklasse Heren brengen we een bezoekje aan de kraker tussen koploper hdm en Schaerweijde, de nummer twee van de ranglijst.

Uiteraard doen we zondagmiddag via onze liveblogs verslag van alle wedstrijden in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren. Daar vind je niet alleen de doelpuntenmakers, maar ook foto’s, stats en achtergrondinformatie over de duels in beide topcompetities.

Programma’s

Bekijk hier de topscorerslijst van de Hoofdklasse Dames

Bekijk hier de topscorerslijst van de Tulp Hoofdklasse Heren


1 Reactie

  1. aernoud-lippmann

    Is er al iets bekend over blessure Eva de Goede ?


Wat vind jij? Praat mee...