Topscorers: zevenklapper Jip Janssen zelden vertoond

Van alle doelpuntenmakers op de velden in de Hoofdklasse en Promotieklasse was Jip Janssen afgelopen weekend de meest opvallende. Met zijn zeven (!) treffers in de 12-0 zege op Voordaan nam de strafcornergigant van Kampong de koppositie op de topscorerslijst over van Jeroen Hertzberger.

Tulp Hoofdklasse Heren

Nog nooit was het een speler van Kampong gelukt om in de Hoofdklasse zeven keer te scoren in één wedstrijd. Jip Janssen flikte het tegen hekkensluiter Voordaan, en had daarmee een primeur in de roemruchte clubhistorie. Hij troefde clublegende Paul Litjens af, die in 1981 zes doelpunten maakte in de thuiswedstrijd tegen SCHC (6-0).

Janssen maakte al zijn zeven doelpunten tegen Voordaan vanaf de cirkelrand en heeft dit seizoen al 21 keer gescoord uit een strafcorner. Samen met zijn benutte strafbal tegen Rotterdam in oktober 2022 staat de Oranje-verdediger op 22 goals, eentje meer dan Rotterdam-aanvaller Jeroen Hertzberger die niet tot scoren kwam.

Achter Janssen en Hertzberger voerden Thierry Brinkman (Bloemendaal, één goal), Duco Telgenkamp (Kampong, twee) en Aki Käppeler (Klein Zwitserland, één) hun productie ook verder op. In de subtop maakte Bloemendaal-aanvaller Roel Bovendeert met drie goals tegen Rotterdam (0-5 zege) een flinke sprong. Zijn vijfde hattrick in de Hoofdklasse-historie brengt hem op negen treffers.

SPELER CLUB VD SC SB TOTAAL
Jip Janssen Kampong 0 21 1 22
Jeroen Hertzberger Rotterdam 7 10 4 21
Thierry Brinkman Bloemendaal 12 1 0 13
Duco Telgenkamp Kampong 11 1 0 12
Aki Käppeler KZ 0 11 1 12
Alex Hendrickx Pinoké 0 12 0 12
Roel Bovendeert Bloemendaal 7 2 0 9
Miles Bukkens Pinoké 3 6 0 9
Trent Mitton Amsterdam 8 0 0 8
Koen Bijen Den Bosch 6 2 0 8
Tjep Hoedemakers Rotterdam 8 0 0 8

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers van de Tulp Hoofdklasse Heren

Tulp Hoofdklasse Dames

Yibbi Jansen verstevigde haar status als topscorer van de Tulp Hoofdklasse Dames door twee keer te scoren in de doelpuntrijke topper tegen Den Bosch (3-3). Met veertien treffers heeft ze nu vier goals voorsprong op Lola Riera van HGC, die zelf niet tot scoren kwam. Ook Pien Dicke staat – na haar goal tegen Den Bosch – in de dubbele cijfers.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Yibbi Jansen SCHC 2 10 2 14
Lola Riera HGC 9 1 10
Pien Dicke SCHC 10 10
Michelle Fillet Amsterdam 6 2 1 9
Ginella Zerbo SCHC 8 1 9
Felice Albers Amsterdam 7 1 8
Frédérique Matla Den Bosch 5 3 8
Gitte Michels Hurley 6 2 8
Demi Hilterman Bloemendaal 6 6

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers van de Tulp Hoofdklasse Dames

Promotieklasse Dames

Oranje-Rood-speelster Janneke van de Venne behield haar voorsprong op de topscorerslijst dankzij een goaltje tegen HBS (5-1 zege), maar achter haar is het dringen geblazen. Liefst vijf speelsters staan na twaalf speelronden op zeven treffers, en daarachter volgen vier speelsters met zes goals.

Bo van Kempen en Lisa van Ierland voegden namens MOP elk twee goals toe aan hun totaal. Namens koploper Groningen was Floks van der Beek ook twee keer trefzeker.

SPEELSTER CLUB GOALS
Janneke van de Venne Oranje-Rood 9
Dhymara Lacroes Almere 7
Liz Klompmaker Groningen 7
Amber Folmer Huizen 7
Bo van Kempen MOP 7
Daphne Voormolen Victoria 7
Floks van der Beek Groningen 6
Roos Weers HIC 6
Tess Olde Loohuis MOP 6
Lisa van Ierland MOP 6

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers van de Promotieklasse Dames.

Promotieklasse Heren

SCHC-aanvaller Bram Weers maakte de grootste sprong op de topscorerslijst. Dankzij zijn hattrick in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Nijmegen (7-4) staat hij nu in de dubbele cijfers met elf doelpunten. Ook Weers’ ploeggenoot Jelmer Uildriks maakte drie goals tegen Nijmegen, maar hem zien we met vijf treffers nog niet terug in de bovenste regionen van de lijst.

Lijstaanvoerder David Blom van Nijmegen bleef op veertien doelpunten staan en zag het gat met Almere’s Joep Troost kleiner worden. Troost maakte zijn twaalfde competitiedoelpunt in het thuisduel met HBS (3-1 zege).

SPELER CLUB GOALS
David Blom Nijmegen 14
Joep Troost Almere 12
Bram Weers SCHC 11
Mats Dicke Cartouche 10
Foppe Houting Gooische 10
Cédric Terwel SCHC 10
Rick Doorenbos Victoria 10
Manuel Verga Almere 9
Kenny Bain Laren 9
Thomas Vis Laren 8
Jordi Schramel Laren 8
Kjell Bakker Nijmegen 8
Conor Empey SCHC 8

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers van de Promotieklasse Heren.


1 Reactie

  1. rudi wortmann

    leuk voor hem om een 'record' te pakken. goed voor zijn zelf vertrouwen en het doelgemiddelde van de ploeg. maar ik vraag me wel af wat Voordaan aan het doen is? meeste wedstrijden met minimaal 5 goals verschil verloren. geen enkel punt gepakt. en de 'beste' wedstrijd , thuis met 5-3 verloren. ik zou me schamen als ik lid van Voordaan was. En nee dit is geen fout van de KNHB. De club heeft promotie afgedwongen, en had dat moeten voorzien dat management en spelers WEL op hoofdklasse moeten kunnen presteren.


Wat vind jij? Praat mee...