Noor Omrani toch nog op spelerslijst bij Den Bosch

Dit weekend rolt de bal eindelijk weer bij de vrouwen en mannen in de Tulp Hoofdklasse. Zoals altijd werpen we een blik op de spelerslijsten die de KNHB vandaag heeft gepubliceerd. Er duiken namelijk altijd wel opvallende namen op. Een overzicht.

Tulp Hoofdklasse Dames

De naam Noor Omrani prijkt ook dit seizoen nog op de spelerslijst van de vrouwen van Den Bosch. Dat is opmerkelijk, want de 22-jarige aanvaller kondigde een paar weken geleden aan dat ze stopte met tophockey in Nederland om samen met haar vriend – profvoetballer Marcus Pedersen – het avontuur aan te gaan. Pedersen speelde afgelopen seizoen bij Feyenoord en maakte deze zomer de overstap naar de Italiaanse Serie A-club Sassuolo.

Navraag bij Den Bosch leert dat Omrani op de lijst staat zodat de ploeg haar kan inzetten als de nood aan de man is. Bij een golf aan blessures is het voor de formatie van coach Marieke Dijkstra een optie om Omrani vanuit Italië ‘in te vliegen’. Een soort Servizi di Emergenza dus. Voorlopig is dat niet aan de orde en kan Omrani zich gewoon richten op haar nieuwe leven in Noord-Italië.

Noor Omrani (links) voor Den Bosch in duel met SCHC’s Renée van Laarhoven. Foto: Willem Vernes

Familiebanden

Overigens zijn er in de selectie van Den Bosch dit seizoen twee keer twee zussen terug te vinden: Emma en Babs Reijnen en Amber en Anouk Brouwer. Ook de spelersgroep van Rotterdam herbergt dit seizoen twee zussen: Emma en Brechtje van Santbrink. Bij Pinoké spelen de tweelingzussen Kari en Anouk Stam al wat langer samen.

Bij de vrouwen van Oranje-Rood zien we Guusje Moes op de lijst staan, de jongere zus van Freeke die bij Amsterdam in de voorhoede speelt. Bij de Eindhovense ploeg is trouwens ook good old Daphne van der Velden dit seizoen oproepbaar in noodgevallen: zij zette twee jaar geleden een punt achter haar topsportloopbaan.

  • Wat was voor jou dé transfer in de Tulp Hoofdklasse Dames deze zomer?

    Je hebt al op deze poll gestemd.

    Wat was dé transfer in de Tulp Hoofdklasse Dames?



    Ophalen van gegevens

Tulp Hoofdklasse Heren

Je kunt ‘m bijna blind invullen op de spelerslijst van de mannen van Bloemendaal: de Duitser Florian Fuchs. De topaanvaller nam na het succesvolle seizoen 2021-2022 groots afscheid van De Mussen, maar staat nu opnieuw standby, net als tijdens het vorige seizoen. Toen kreeg Mister EHL ineens weer speelminuten in de Europese clubwedstrijden die Bloemendaal afwerkte.

Florian Fuchs in actie tegen Harvestehuder tijdens de EHL vorig seizoen. Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek

Uiteraard staan bij Bloemendaal als vanouds ook de namen van ex-keeper Jaap Stockmann en Wouter Jolie op de spelerslijst. Rotterdam kan in noodgevallen een beroep doen op voormalig Oranje-international Tristan Algera (21 caps), die twee jaar geleden stopte met tophockey.

Buitenlandse versterkingen

In de Tulp Hoofdklasse Heren zijn dit seizoen heel wat nieuwe buitenlandse spelers te bewonderen. Zo trok het gepromoveerde Laren drie Argentijnen aan, versterkte Amsterdam zich met de Engelse spits Liam Ansell en hengelde Oranje-Rood Spaans international Gerard Clapés binnen. Diens landgenoot Marc Miralles zien we terug als nieuweling bij Bloemendaal. Overigens haalde ook Den Bosch met Tom Sorsby een Engelse verse kracht binnen. Ook Pinoké ging op de Britse toer met de komst van Welshman Jacob Draper.

  • Wat was voor jou dé transfer in de Tulp Hoofdklasse Heren deze zomer?

    Je hebt al op deze poll gestemd.

    Wat was dé transfer in de Tulp Hoofdklasse Heren?



    Ophalen van gegevens

Spelerslijsten Tulp Hoofdklasse seizoen 2023-2024

Spelerslijsten Promotieklasse en Overgangsklasse seizoen 2023-2024

 


2 Reacties

  1. aernoud-lippmann

    Wanneer publiceren jullie spelerslijst heren en dames HK ?

    1. Ramon Min

      Die staan in dit bericht Aernoud! Zie link onderaan


Wat vind jij? Praat mee...