2e – 4e klasse: dames DES schudden Poule C lekker op

De stoere dames van DES (foto) deden wat je moet doen als je zicht wil houden op het kampioenschap: winnen van nummer 1 Uden. En dat was niet de enige koploper die een misstap maakte… Twitter mee met de hashtag van jouw poule en de kans bestaat dat jullie wedstrijd in de round-up komt.

2e Klasse Heren

Poule B

De top 5 in deze poule speelde thuis en voldeed aan zijn plicht door te winnen. Bovenin geen verandering dus. Maar nummer 6 Goirle verloor van de nieuwe nummer 7 Voorne, dat door de 5-3 overwinning 3 plaatsen klimt.

Tweet Voorne Heren 1

2e Klasse Dames

Poule C

Tweet HOD Dames 1

En de concurrentie waar HOD op doelt is Uden, Heeze en Rosmalen. Nummer 2 HOD kruipt, ondanks dat het zelf ook kostbare puntjes laat liggen bij de nummer 7, een puntje dichter naar koploper Uden. Dat leed een dure nederlaag bij nummer 3 DES, dat nu op 5 punten staat.

Lees hier het verslag van DES op hun Facebook.

En toekomstig dames 1 is ook heel blij met de overwinning van hun voorbeelden…

Tweet MC1 DES

3e Klasse Heren

Poule C

De mannen van Son hebben goede zaken gedaan door in de topper nummer 3 Drunen te verslaan; de nummer 2 won met 2-0. Son staat wel nog 4 punten achter op koploper Nuenen, dat geen fout maakte tegen Berlicum (7-1). Onderin toonde DDHC veerkracht tegen Goirle, dat het gaatje van 2 punten dus niet wist te vergroten.

Tweet DDHC Heren 1

3e Klasse Dames

Poule A

Niets nieuws onder de prille lentezon: de dames van Westerpark stevenen onbedreigd op het kampioenschap af met 14 zeges in even zoveel wedstrijden. Nu was Kievieten in eigen huis slachtoffer van de West-Amsterdamse overwinningsdrift.

Tweet Anne Fay Pulles

4e Klasse Heren

Poule A

Cranendonck mag dan het onderspit hebben gedolven op doelsaldo in de topper tegen Gilze-Rijen (4-1), op ander vlak presteerde de ploeg aanzienlijk beter. Maar punten levert dat niet op en daardoor lijkt het de slag om het kampioenschap te hebben verloren. Runner-up Don Quishoot deed wat het moest doen tegen Nova (2-3 winst) en blijft op 4 punten van de koploper.

Tweet Jan van Berkel Cranendonck

Tweet Jan van Berkel Cranendonck

4 Klasse Dames

Poule B

In Poule B was het verschil tussen de nummer 1 HVA en 2 Flevoland vóór het weekend 9 punten. En als Flevoland dan op bezoek moet bij de koploper uit Assen, dan kan het niet anders dan dat de dames een alles-of-nietswedstrijd spelen. En dat gebeurde: Flevoland haalde alles uit de kast en stelt op zijn minst het kampioensfeest van HVA uit. En met 6 punten verschil blijft alles nog mogelijk, het balletje is immers rond…

Stand 4e klasse dames poule B


Wat vind jij? Praat mee...