2e t/m 4e Klasse: Broederstrijd en het ‘lulletje van de week’

Er waren zondag weer mooie verhalen te noteren in de Tweede tot en met Vierde Klasse. Variërend van een broederstrijd tot een fandag die letterlijk in het water viel. Lees hieronder wat er zoal op de velden gebeurde. 

Tweede Klasse Heren

Vorige week won Arnhem voor de 1e keer na 25 verliespartijen op rij. Dat die overwinning een boost gaf blijkt wel uit het feit dat de mannen ‘gewoon’ voortborduurden op de zegereeks. Het uitduel tegen Barneveld eindigde in een 3-4 overwinning voor de Arnhemmers. Gaan de mannen nu voor de 25 overwinningen op rij? In dezelfde poule pakte Almelo de 1e punten van het seizoen. Op eigen veld won de ploeg met 3-1 van Houten. Het leverde 3 punten op en een enkeltje naar een hogere plek op de ranglijst.

Tot slot stond er met de kraker in poule D tussen Purmerend en Amstelveen een ware broederstrijd op het programma. Sjoerd de Korte, uitkomend voor Purmerend, ontving ideale schoonzoon en tevens broer Jesper, die de kleuren van Amstelveen verdedigde. Uiteindelijk won Jesper met 2-3 en bleef het ongetwijfeld lang onrustig op de familie-app.

>> Tweede Klasse Heren uitslagen en stand

Tweede Klasse Dames

Een opvallende prestatie van Ares Dames 1. De ploeg heeft uit 4 wedstrijden 10 punten vergaard, maar incasseerde nog geen enkele tegentreffer. Defensief staat het als een huis en dat ondervond Quick Stick. Zij verloren met 1-0 op het terrein van Ares. Ander opvallend nieuws was de wedstrijd tussen USHC en Spandersbosch. Na 20 minuten spelen en een 1-0 stand voor de Utrechters, brak de hemel op. De regen kwam met bakken uit de hemel vallen waardoor de wedstrijd gestaakt werd. Alle massaal toegestroomde opa’s, oma’s, ouders en andere familie, die speciaal voor de fandag van USHC waren ingevlogen, zochten snel het clubhuis op. Daar schakelde ze in op Ajax – Utrecht, een wedstrijd die wel doorging. Wanneer het duel met Spandersbosch hervat wordt, is vooralsnog onduidelijk.

>> Tweede Klasse Dames uitslagen en stand

Derde Klasse Heren

Uiteraard wordt het niet in dank afgenomen wanneer je overstapt naar een concurrent. Als je met je nieuwe club dan ook nog je oude club treft ben je helemaal het pispaaltje. Het overkwam Apeliotes-speler Stijn Janssen. Ondanks alle ‘inside info’ die hij vast en zeker aan zijn nieuwe teamgenoten gaf, verloor hij van zijn oude ploeg Nuth met 2-3. Het leverde hem een nare middag op. Niet alleen Stijn had een vervelende zondag. De mannen van Westerduiven speelden tegen hockeyclub Assen. Na een reis van 150 kilometer vanuit Duiven naar het hoge noorden, verloor de ploeg met 4-3. Het ontbrak aan scherpte en details. Wat restte was een lange weg terug in de auto’s.

>> Derde Klasse Heren uitslagen en stand

Derde Klasse Dames

Dat er geen punten per helft te verdienen zijn, zullen de dames van de Kromhouters na afgelopen zondag toch jammerlijk vinden. In de uitwedstrijd tegen Apeliotes kwam de ploeg met 0-1 voor, wat tevens de ruststand was. Na de hervatting klapte de thuisploeg er echter volledig overheen. Het duel eindigde in 6-1, een uitslag die na 35 minuten niet te verwachten viel. Nagenoeg dezelfde uitslag viel te noteren bij de wedstrijd tussen Oirschot en Sjinborn/Hockeer. Oirschot won met 5-1 en boekte daarmee de 1e overwinning van het seizoen. Niet alleen de toeschouwers registreerden het doelpunt van laatste vrouw Marjolijn van Loon. Ook de drone die boven het veld hing aanschouwde het moment.

>> Derde Klasse Dames uitslagen en stand

Vierde Klasse Heren

In poule D van deze klasse komt het meest opvallende verhaal van Heren 1 van Nijkerk. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Thor met 1-7. Althans, dat was de score die op het wedstrijdformulier stond. Zelf waren de mannen in de veronderstelling dat ze met 1-8 wonnen. Hoewel er dus enige consternatie was over het aantal gescoorde doelpunten, was het wel duidelijk dat er maar 1 tegentreffer viel te noteren. En wie mag er dan die ene bal uit het doel vissen? Juist, de keeper. In dit geval bleek dat een voormalig spits van de ploeg zelf te zijn. Aan het begin van het seizoen kampte Nijkerk namelijk met een keepersprobleem. Een oud-spits bood zijn hulp aan, trok de spreekwoordelijke (stoute) schoenen aan en ging op doel staan. Het resultaat? Nijkerk heeft 12 punten uit 4 wedstrijden en gaat samen met Saxenburg aan de leiding. Props voor hem.

Tot slot won Bommelerwaard een spannend duel met 3-4 van Rapide. Genoeg reden om je stick te evolueren tot dienblad en een pilsje te nuttigen.

 

 

>> Vierde Klasse Heren uitslagen en stand

Vierde Klasse Dames

Dat de kracht van de herhaling niet alleen opgaat voor een verbale boodschap bewees Harlingen. Vorige week won de ploeg al met 0-11 bij Lemmer en ook deze week noteerden de dames dezelfde score. In eigen huis versloeg het team Hoogeveen. En de doelvrouw van de uitploeg mocht dus 11 keer vissen. Ook Walcheren noteerde dubbele cijfers. HSD werd op een 10-0 nederlaag getrakteerd.

>> Vierde Klasse Dames uitslagen en stand


Wat vind jij? Praat mee...