2e t/m 4e Klasse: DES pakt ‘op zn Duits’ punt van koploper

Een punt pakken op zn Duits, clashes tussen toppers, live ‘voorbesprekingen’ op Facebook en de verkiezing tot Pimp van de Week: er viel weer een hoop te beleven in de Tweede tot en met de Vierde Klasse afgelopen zondag. Een paar hoogtepunten en opvallende zaken op een rij. 

Tweede Klasse Heren

In Poule A morste koploper Maastricht punten en wel door een gelijkspel tegen DES. De middenmoter uit Kaatsheuvel had nota bene nog versterking nodig van twee A-spelers en twee B-spelers om het team compleet te krijgen. DES geeft ruiterlijk toe dat de statistieken zowel voor als tijdens het duel niet in hun voordeel waren, maar sleepten er naar eigen zeggen ‘op zn Duits’ twee minuten voor tijd alsnog een puntje uit (2-2). En of dat nou komt doordat Maastricht zo dicht bij Duitsland ligt?

Tweede Klasse Dames

Zowel in Poule B als in Poule C stonden er zondag clashes tussen de topteams op het programma. In Poule C nam koploper Forescate het op tegen nummer 3 Houten. Een pittige pot waarin de teams uiteindelijk de punten verdeelden (1-1). Etten-Leur profiteerde daarvan en nam de koppositie van Forescate over. In Poule B troffen koploper Xenios en runner-up Qui Vive elkaar. Onder andere een doelpunt van ex-Hoofdklassespeelster Fieke Holman leverde Qui Vive de winst en ook (op doelsaldo) de nummer 1 positie op.

Derde Klasse Heren

In Poule C troffen de nummer 2 en 3 elkaar: Doetinchem en Zutphen. De IJsselderby werd beslist in het voordeel van de thuisploeg: Zutphen won met 3-0. Daardoor staan de ploegen nu gelijk in punten, op zes punten afstand van koploper HCM. Zutphen bereidde zich in ieder geval goed voor op de Derby van het Oosten, zo blijkt uit de uiterst inhoudelijke live voorbespreking, onder het genot van een biertje, op Facebook. Ga er even voor zitten, want hij duurt maar liefst 12 minuten..

Derde Klasse Dames

Het gele leger rukt op in Poule A: HOCO staat met stip op 1 na de riante 10-0 overwinning op hekkensluiter Heesch. En werken aan het doelsaldo is belangrijk voor de ploeg, want voorlopig staan ze in punten gelijk met mede-koploper Wijchen, dat uit nipt met 1-2 won bij Berlicum. Wat HOCO betreft staan ze nu in ieder geval écht bovenaan.

Vierde Klasse Heren

In Poule D bleef Saxenburg met moeite ongeslagen. De koploper had het moeilijk met middenmoter Catwijck. Toch won Saxenburg uiteindelijk in het doelpuntrijke duel met 5-4. Het weerhield Catwijck er in ieder geval niet van om de ‘Pimp van de Week’ te verkiezen. Yarne van der Loo: gefeliciteerd (denken we..)

Vierde Klasse Dames

In Poule A troffen directe concurrenten Goor en Oosterbeek elkaar. Voorafgaand aan het duel stond Oosterbeek op de tweede plaats, na zondag is het Goor dat de runner-up is na koploper Haackey. Goor won het duel met 4-2 en met name Isabel Hevink was belangrijk: zij scoorde een zuivere hattrick voor de dames uit Goor.


Wat vind jij? Praat mee...