2e t/m 4e Klasse: een 11-2 overwinning en een ‘hoogtestage’

Het seizoen is weer begonnen. Er gebeurde weer genoeg in de Tweede tot en met Vierde Klasse, van een video van de Razende Reporters tot een themafeestje dat de teamspirit moest vergroten vlak voor de derby, die meteen op de 1e speeldag op het programma stond.

Maak dit seizoen via Twitter en Instagram vooral gebruik van de hashtag van jouw poule of stuur je bijzondere verhaal of foto(‘s) naar redactie@hockey.nl. Dan maak je kans om jouw inzending terug te zien in deze round-up.

Tweede Klasse Heren

De mannen van Goirle kunnen net als vorig seizoen rekenen op de steun van de Razende Reporters. Afgelopen jaar blonken zij al uit in de manier waarop zij verslag deden van het spel dat Goirle op de mat legde. Zo deinzen ze er niet voor terug om de irritantste man van het veld uit te roepen en geven ze ongevraagd advies aan het publiek, zoals: bezoek ook eens uitwedstrijden, vooral gericht aan één bepaalde familie. Uiteraard met een knipoog. Afgelopen week maakten ze een voorbeschouwing op het nieuwe seizoen door middel van een bombastische video. Het hielp niet; Goirle verloor met 3-2 van Nuenen.

DeRazendeReporters

>> Tweede Klasse Heren uitslagen en stand

Tweede Klasse Dames

Een themafeestje moest bij de dames van Heeze afgelopen vrijdag voor extra teamspirit zorgen. Er stond namelijk meteen een zware wedstrijd op het programma, de altijd beladen derby tegen Geldrop. Of iedereen even wilde aantreden in een campingsmoking? Nou, dat wilden ze wel. Coach Hans zat – als we de Facebookpagina van Heeze mogen geloven – aan de bar vanouds te genieten van het schouwspel van zijn ploeg. Dansjes, acts, wc-rollen en de befaamde box ontbraken deze avond niet. De grote vraag is natuurlijk: hielp het? Jazeker, Heeze won met 2-1 van de buurvrouwen.

HeezeDames1

>> Tweede Klasse Dames uitslagen en stand

Derde Klasse Heren

Vorig jaar eindigde voor Heerhugowaard in mineur. Na een zwaar seizoen ging de ploeg in de play-offs onderuit, waardoor het naar de Vierde Klasse degradeerde. Uithuilen en opnieuw beginnen, leek het dus, maar toch kon de vlag onverwacht nog uit omdat een andere ploeg zich terugtrok. Daardoor speelt Heerhugowaard dit seizoen gewoon weer in de Derde Klasse. Ze troffen het niet met hun 1e opponent: Weesp, een degradant uit de Tweede Klasse. Het resultaat was dan ook een 0-5 nederlaag.

En dan nog dit: Thijs Brom maakte zondag zijn debuut in de Derde Klasse namens Westerduiven Heren 1. Zijn ploeg boekte een – volgens hem – verdiende 5-2 overwinning op De Graspiepers. Proficiat en dank voor de tweet, Thijs!

>> Derde Klasse Heren uitslagen en stand

Derde Klasse Dames

Tiel stond dit weekend in het teken van Appelpop, een festival waar onder meer Guus Meeuwis en Marco Borsato optraden. Toch konden De Kromhouters uit Tiel ook tijdens hun wedstrijd tegen Shot rekenen op de steun van hun trouwe supporters, die de dagen daarvoor al dan niet een of meerdere alcoholische drankjes ophadden. Na een chaotische en gespannen wedstrijd – zo lezen we op Facebook – verlieten beide ploegen het veld met een 1-1 eindstand.

De Graspiepers kende een slechte start, zo blijkt uit onderstaande tweet. PW was met 6-0 te sterk.

>> Derde Klasse Dames uitslagen en stand

Vierde Klasse Heren

Oosterbeek Heren 1 trok deze zomer een blik nieuwe spelers open. Met al deze versterkingen – voornamelijk gekomen van Arnhem en Upward – trok de ploeg ten strijde tegen Epe. Alsof dat nog niet genoeg was, deden ze ook nog eens een beroep op Tim Bangma van JA1. Jullie raden het al: dat pakte goed uit. Hij scoorde maar liefst 3 keer. Om het feest compleet te maken, boekte Oosterbeek ook nog eens een gigantische overwinning: 11-2. De toon is gezet voor het nieuwe seizoen.

14242470_10153966936430753_1861642714597211390_o

(bron: De Gelderlander)

>> Vierde Klasse Heren uitslagen en stand

Vierde Klasse Dames

De dames van Liempde wonnen met 1-0 van Cranendonck. Of dat door de ‘hoogtestage’ van 2 weken geleden komt, is natuurlijk lastig te zeggen. Feit is dat het er op onderstaande foto bij Indoorski Uden bijzonder gezellig uitziet. Lag daar misschien de oorsprong van de 1-0 overwinning?

LiempdeDames1

>> Vierde Klasse Dames uitslagen en stand


Wat vind jij? Praat mee...