2e tm 4e Klasse: Giel Bottinga (Peel & Maas) scoort 8x in 1 duel

In de lagere topcompetities, de Tweede tot en met Vierde Klasse, gebeurt ieder weekend genoeg. Van Giel Bottinga van Peel en Maas die 8 keer scoorde in 1 wedstrijd naar de meest mis geschoten strafbal ooit aanschouwd, tot hondjes met brillen. Hier de meest in het oog springende gebeurtenissen, ondersteund door socialmediaposts.

Maak dit seizoen via Twitter, Facebook en Instagram vooral gebruik van de hashtag van jouw poule of stuur je bijzondere verhaal of foto(‘s) naar redactie@hockey.nl. Dan maak je kans om jouw inzending terug te zien in deze round-up.

Tweede Klasse Heren

De mannen van Voorne boekten in hun strijd tegen degradatie in Poule B een belangrijke zege. Tegen directe concurrent Barendrecht werd thuis in Hellevoetsluis met 3-2 gewonnen. Voorne blijft laatste, maar staat nu in punten gelijk met Barendrecht. Aan de tweet van het account van Heren 1 te zien werd de wedstrijd pas in de laatste minuut beslist.

In Poule D zijn Hilversum en Kikkers nog altijd ongeslagen. Eerstgenoemde voert de ranglijst aan, na de 6e zege op rij. Tegen Haarlem werd nog wel een strafbal gemist, desalniettemin werd het 2-5.

De Kikkers wonnen ook. De mannen uit Nieuw-Vennep zetten tegen Baarn een opvallende 4-7 uitslag op het scorebord. Bij een zege van Baarn, waren de ploegen op gelijke hoogte gekomen. Helaas heeft Baarn de zaken defensief nog niet op orde, meldt De Gooi- en Eemlander.

>> Tweede Klasse Heren uitslagen en stand

Tweede Klasse Dames

De meest indrukwekkende winstreeks in de Tweede Klasse is die van Apeldoorn in Poule A. De dames promoveerden afgelopen seizoen uit de Derde Klasse, maar dat weerhoudt ze er niet van dit jaar al hun 6 wedstrijden te winnen. Twente is het laatste slachtoffer.

In Poule B maakte Westerpark een prachtige teamfoto, maar voor het resultaat mocht het niet baten. De Amsterdammers verloren van het lager geklasseerde Baarn en missen daardoor de aansluiting met de top.

In Poule D ondervindt Son, vorig seizoen nog een Eersteklasser, flinke opstartproblemen. De degradant staat na 6 wedstrijden 10e, met slechts 1 zege en remise. Zondag werd met 2-0 verloren van Nova.

De grootste zege in Poule was duidelijk voor DES. De dames uit Kaatsheuvel stuurden Maastricht met een klinkende 8-0 overwinning terug naar zuid Limburg.

https://www.instagram.com/p/BLocMEcFvKc/?tagged=2kddames

>> Tweede Klasse Dames uitslagen en stand

Derde Klasse Heren

Bij de 5-0 winst van Apeliotes tegen Civicum was Xander de absolute Koning van het veld en mocht als prijs op geheel studentikoze wijze de rest van de zondag met een fopneus en maf hoedje rondlopen. Sowieso was de 5-0 een opvallende uitslag, daar Civicum voorafgaand aan het duel nog 4 punten voorsprong had op de Nijmeegse studenten.

In Poule D heeft koploper Son de volle punten verzameld uit de gespeelde 6 wedstrijden. Zondag won de ploeg uit Son en Breugel met 2-4 van DDHC, maar had de grootste moeite met de laagvlieger. Den Dulc Hercules Combinatie richt het vizier alweer op het aanstaande bekerweekend.

>> Derde Klasse Heren uitslagen en stand

Derde Klasse Dames

Apeliotes geeft speelster Danique op hun Facebook-pagina een speciale vernoeming: zij maakte namelijk 4 van de 5 doelpunten tegen Dommel. Meer dan terecht dus.

>> Derde Klasse Dames uitslagen en stand

Vierde Klasse Heren

Ook Bommelerwaard blijft winnen, nadat de 1e seizoenswedstrijd verloren werd. De 5 zeges op rij geven de heren voldoende vertrouwen voor het aanstaande bekerweekend. Daarna wacht koploper Tempo.


8 keer scoren in 1 wedstrijd. Giel Bottinga van Peel en Maas Heren 1 deed het tegen Sjinborn. Uiteindelijk werd het maar liefst 16-1. Een ‘zakelijke overwinning’ noemen de mannen van de monsterzege zelf gekscherend. De biertjes waarmee Bottinga in zijn hand staan zijn verdiend. Heel veel inlopen qua doelsaldo op de koploper Bemmel doet P&M trouwens niet; de Bemmelers wonnen 14-0 van Druten.

>> Vierde Klasse Heren uitslagen en stand

Vierde Klasse Dames

Wat doe je als je het 1e gedeelte van de competitie afsluit met de volle 18 punten uit 6 wedstrijden? Juist, dan post je op Facebook een geanimeerd plaatje van een gouden beker met daarnaast een klein hondje met een rode bril en kroon. Dat hoef je de herbstmeisters van Mijdrecht niet uit te leggen. De dames wonnen 4-0 van Culemborg en gaan de herstvakantie in met een doelsaldo van 25 voor en 2 tegen.

>> Vierde Klasse Dames uitslagen en stand


Wat vind jij? Praat mee...