2e t/m 4e Klasse: Mezen-mini nekt Culemborg-keeper

In de lagere topcompetities, de Tweede tot en met Vierde Klasse, gebeurt ieder weekend genoeg. Van gele kaarten voor te laat komen naar doelpunten à la Van Persie, tot een mini van de week die de keeper van de tegenstander uitschakelt. Hier de meest in het oog springende gebeurtenissen, ondersteund door socialmediaposts.

Maak dit seizoen via Twitter, Facebook en Instagram vooral gebruik van de hashtag van jouw poule of stuur je bijzondere verhaal of foto(‘s) naar redactie@hockey.nl. Dan maak je kans om jouw inzending terug te zien in deze round-up.

Tweede Klasse Heren

Twee speelronden geleden hadden de mannen van Voorne pas een schamel puntje verdiend in Poule B, maar na zeven wedstrijden hebben de mannen inmiddels zeven punten verzameld. Na Barendrecht werd nu het hoger geklasseerde HDS uit Den Haag verslagen en staan de mannen uit Hellevoetsluis voorlopig veilig op de negende plaats van de ranglijst. Dat moet, terecht, gevierd worden.

Wat is er aan de hand met de heren van Leeuwarden, in Poule D? De mannen staan onderaan de ranglijst, maar speelden afgelopen zondag tegen het toen nog eveneens puntloze Maarssen. De Friezen konden in dat duel ook geen potten breken – het werd 5-0 voor de thuisploeg – en gaan een zwaar seizoen tegemoet.

>> Tweede Klasse Heren uitslagen en stand

Tweede Klasse Dames

Apeldoorn won alweer de zevende wedstrijd op rij in Poule A en dat is knap, maar gezien de ploeg afgelopen seizoen promoveerde naar de Tweede Klasse, is het nóg knapper. In de stadsderby tegen Ares, ook nieuw in de Tweede Klasse door een degradatie, was de plaatselijke MHC met 2-0 te sterk.

In Poule B stond ook een niet misselijke derby op het programma, namelijk die van Amsterdam-west. Westerpark – Xenios kende een duidelijke winnaar, de ploeg uit stadsdeel Nieuw Sloten won met 1-4. Het is alweer de zevende overwinning op rij voor de dames van Xenios, die hen logischerwijs de koppositie oplevert.

In Poule D is Boxmeer de absolute spekkoper van het weekend. Zelf wonnen de oost-Brabanders de zevende wedstrijd op rij, het werd 1-3 bij nummer 3 Heeze. Runner-up DES liet punten liggen, Door Eendracht Sterk speelde gelijk in en tegen Rosmalen. Om het nog mooier te maken voor Boxmeer verloor nummer 4 Nova verrassend bij laagvlieger Drunen. Het gat tussen Boxmeer de nummer 2 DES bedraagt nu vijf punten.

>> Tweede Klasse Dames uitslagen en stand

Derde Klasse Heren

In Poule D is de koploper nog altijd Son, dat tot nu toe alle wedstrijden won. Laatste wapenfeit is de 8-1 overwinning op Oirschot. Twee Son-spelers maakten in deze pot een hattrick.

De scheidsrechters bij Zeewolde waren onverbiddelijk. Toen de bezoekers van Loenen naar mening van de dienstdoende arbiters te laat uit de kleedkamer kwamen na de rust kreeg captain Jurre Dollekamp prompt een aanvoerderskaart. Geel was de kleur.

Het opmerkelijkste verhaal van het weekend kwam toch wel voort uit het duel Mezen – Culemborg in de Derde Klasse Poule E. Bij Mezen mocht de mini van de week traditiegetrouw een doelpoging wagen op de goalie van de bezoekers. De goalie kwam uit en raakte bij die beweging geblesseerd aan zijn hamstring. Einde wedstrijd voor de Culemborgse doelman voordat die goed en wel begonnen was. Koploper Mezen versloeg Culemborg, met reservekeeper, uiteindelijk met 7-2.

Mezen Culemborg mini vd week keeper

>> Derde Klasse Heren uitslagen en stand

Derde Klasse Dames

Het effect van de nieuwe sponsorkleding was bij Shot direct merkbaar. In het nieuw wonnen de studenten uit Tilburg met 3-2 van Waalwijk, een belangrijk potje, want de ploegen stonden voorafgaand aan het duel beide op zeven punten.

https://www.instagram.com/p/BMMpNNIjUcn/?tagged=3kadames

In Poule A kreeg Heesch alweer de zevende nederlaag op rij te verduren. Dit keer was Apeliotes de boosdoener.

Ook absoluut een vermelding waard is het eerste tegendoelpunt van Roomburg. De Leidse dames gaan stevig aan de leiding in Poule E met eenentwintig punten uit zeven wedstrijden en waren, voordat nummer 6 Catwijck langskwam, zelfs nog niet gepasseerd. Roomburg won wel, zij het met een miniem verschil: 2-1.

>> Derde Klasse Dames uitslagen en stand

Vierde Klasse Heren

Zelf niet goed spelen, toch winnen en daarna horen dat de concurrent om het kampioenschap in Poule E verrassend verliest bij Dash. Het overkwam Hondsrug Heren 1 en het verschil met nummer 1 Roden is nog maar vijf schamele tegendoelpuntjes. De dienstdoende twitterverslaggever valt ervan van zijn stoel.

>> Vierde Klasse Heren uitslagen en stand

Vierde Klasse Dames

De dames van Oude IJsselstreek kregen een flinke nederlaag te verwerken in Poule A, het werd 1-10 voor Oosterbeek. Toch maakt juist dat ene HCOIJ-doelpunt nieuwsgierig, want hoe ziet een ‘van Persie style’-hockeydoelpunt er eigenlijk uit?

In Poule B gaat Deurne nog altijd overtuigend aan kop. De ploeg won van 10-0 van Peel en Maas en heeft de prachtige cijfers: 21 uit 7, 37 voor en slechts 1 tegen. Chapeau!

>> Vierde Klasse Dames uitslagen en stand


Wat vind jij? Praat mee...