2e t/m 4e Klasse: Ongelukkige valpartijen en dozijn doelpunten

In de lagere topcompetities, de Tweede tot en met Vierde Klasse, gebeurt ieder weekend genoeg. Van ongelukkige valpartijen naar uitgestelde wedstrijden, tot een dozijn aan doelpunten. Hier de meest in het oog springende gebeurtenissen, ondersteund door socialmediaposts.

Maak dit seizoen via Twitter en Instagram vooral gebruik van de hashtag van jouw poule of stuur je bijzondere verhaal of foto(‘s) naar redactie@hockey.nl. Dan maak je kans om jouw inzending terug te zien in deze round-up.

Tweede Klasse Heren

De mannen van Schiedam gingen creatief om met hun 2-1 winst op Noordwijk. Een handige photoshopper toverde het rugnummer 21 van 1 van de selectiespelers om in de einduitslag van hun wedstrijd. Het levert de fusieclub de 3e plaats op in Poule B. Noordwijk zakt daarentegen naar de 8e plek.

>> Tweede Klasse Heren uitslagen en stand

Tweede Klasse Dames

De grootste overwinning in Poule B bij de dames was voor Qui Vive uit De Kwakel. Het werd 7-0 tegen Purmerend met 3 doelpunten van voormalig Laren-speelster Fieke Holman-Burggraaf. De koppositie is voor de vrouwen van Xenios, die 2-0 van Baarn wonnen en nog steeds alle 15 punten uit hun 5 duels haalden.

>> Tweede Klasse Dames uitslagen en stand

Derde Klasse Heren

 

Thijs Brom van Westerduiven Heren 1 twittert na de wedstrijd tegen Twente over een ‘mooie thuisoverwinning na een moeizaam begin’. Belangrijke punten voor zijn ploeg, want ze nemen door de zege direct afstand van de onderste regionen, waar Twente nog wel altijd toeft. Volgend weekend wacht Drienerlo, dat met 9 punten net een plekje hoger staat dan Westerduiven.

De mannen van DDHC zitten voldaan aan het bier na de 0-3 uitoverwinning op Dommel in Poule D. De mannen uit Raamsdonkerveer hebben naar eigen zeggen wat meer lucht dankzij de 3 punten. Dat kunnen ze wel gebruiken, want de volgende tegenstander is Son, de koploper. Dommel blijft stijf laatste op de ranglijst zonder nog maar 1 punt. Tegen Oirschot, ook geen hoogvlieger, mogen ze het volgende week weer proberen.

https://twitter.com/DDHCHeren1/status/785212906828865536

De mannen van Lelystad werden met 7-0 afgedroogd door Zeewolde en plaatsten deze foto van een ongelukkig vallende aanvoerder op Twitter. De verliezers wachten sowieso nog op de 1e seizoensoverwinning. Na 5 wedstrijden staat de teller op 2 punten en een voorlaatste plek op de ranglijst is hun deel. Zeewolde gaat echter lekker. Een 2e plek is het resultaat en volgende week gaan ze op bezoek bij hekkensluiter Spitsbergen.

>> Derde Klasse Heren uitslagen en stand

Derde Klasse Dames

Roomburg Dames gaat heel goed. De Leidenaren hebben 5 wedstrijden gespeeld en 5 keer gewonnen. Laatste overwinning was zondag op Hisalis met 3-0. Dit resulteert in de prachtige cijfers van 23 doelpunten voor en 0 tegen. Ontzettend knap, dames. Hisalis scoort beduidend minder, de ploeg vond in totaal pas 3 keer het net. Daarentegen kreeg het ook pas 8 doelpunten tegen te verwerken. Het levert een 10e plek op.

>> Derde Klasse Dames uitslagen en stand

Vierde Klasse Heren

In Poule E trof Hondsrug Daring. De ploeg uit Zuidlaren was blijkens de tweet onder de indruk van 1 van de verdedigers van de thuisploeg. Ondanks het knappe defensie werk van Daring, won Hondsrug met 1-4. De ploeg stijgt daardoor naar een gedeelde 1e plek, maar dat komt mede doordat koploper Roden dit weekend niet in actie kon komen. Tegenstander Sneek wist namelijk geen elftal op de been te krijgen voor de wedstrijd, waardoor deze is uitgesteld naar dinsdag 11 oktober 20.30 uur. Komt allen.

>> Vierde Klasse Heren uitslagen en stand

Vierde Klasse Dames

De topper tussen de koplopers van Poule A mondde uit in een 4-4 gelijkspel, waardoor Haackey noch Oosterbeek alleen aan kop gaat na zondag. De dames uit Haaksbergen kwamen 0-1, 1-3 en 2-4 achter, maar wisten de remise dus uit het vuur te slepen.

In Poule D kwam de opvallendste uitslag uit het duel Uitgeest – Feijenoord. Uitgeest, zelf geen hoogvlieger en voor het duel nog voorlaatste op de ranglijst, won met 12-0 van de hekkensluiter. De Rotterdamse ploeg heeft inmiddels 45 goals tegen en zelf nog geen 1 keer gescoord.

>> Vierde Klasse Dames uitslagen en stand


Wat vind jij? Praat mee...