2e t/m 4e Klasse: Spandersbosch viert dubbel kampioenschap

Een hele hoop kampioenschappen werden zondag, al voor de laatste speelronde, gevierd in de Tweede, Derde en Vierde Klasse. Op ’t Spandersbosch werd waarschijnlijk het grootste feest gevierd: zowel Dames 1 (Derde Klasse) als Heren 1 (Tweede Klasse) van de Hilversumse club werd kampioen.

Tweede Klasse Heren

Met 3-0 won koploper Spandersbosch zondag van hekkensluiter PW. Daardoor is het gat van 8 punten voor runner-up Bully, met nog 2 wedstrijden te gaan, niet meer te dichten, en mocht de champagne dus open voor de Hilversumse formatie. Die vloeide echter vóór de wedstrijd van de heren ook al rijkelijk: toen werd Dames 1 van Spabo namelijk al kampioen, door eveneens met 3-0 te winnen, van Maarssen. Een prestatie van formaat, die natuurlijk uitgebreid werd gevierd. Het bleef nog lang onrustig in Hilversum, weten wij uit betrouwbare bron…

Spandersbosch h1 d1

Tweede Klasse Dames

Uden mag zich de 1e kampioen in de Tweede Klasse Dames noemen. In poule C won de koploper met 4-0 van Maastricht, waardoor het gat met de nummer 2 HOD, dat verrassend gelijkspeelde tegen Nuenen, opliep tot 9 punten. Drunen vierde dus een feestje, voor HOD worden de komende 2 wedstrijden cruciaal: de 2e plek, en dus promotie, staat op het spel. De dames uit Valkenswaard treffen volgende week nummer 3 DES (op 3 punten afstand) en spelen als laatste de kraker tegen Uden.

Uden
Derde Klasse Heren

Noordwijk H1 (poule A) en Almelo H1 (poule F) pakten het kampioenschap vol overtuiging: Noordwijk versloeg nummer laatst Catwijck op eigen veld met 9-1, en ook Almelo won met 9-1: van Hoogeveen. Daardoor zijn de mannen van Noordwijk en Almelo, met nog 2 wedstrijden op de agenda, verzekerd van het kampioenschap. Ook in poule B werd een kampioenschap gevierd zondag: HDS won met 5-2 van Olympia, en zette runner-up Prinsenbeek daardoor op een onoverbrugbare 8 punten afstand. Prinsenbeek won wel, nipt met 5-4 van Waddinxveen. Zou de geluksonderbroek van Jelle daarbij hebben geholpen?

Schermafbeelding 2016-05-31 om 15.27.17Schermafbeelding 2016-05-31 om 15.28.40

Derde Klasse Dames

Naast Spandersbosch Dames 1 (poule E) werd zondag ook Zevenaar (poule D) kampioen, na een 6-2 winst op Doetinchem. Nova (poule C) speelde de kampioenswedstrijd tegen Oirschot, maar de dames van Oirschot, nummer 3 op de ranglijst, stonden een kampioenschap knap in de weg. Het werd 3-1 voor Oirschot, waardoor Nova volgende week, thuis tegen Don Quishoot, een nieuwe kans heeft om het kampioenschap veilig te stellen.

NovaSchermafbeelding 2016-05-31 om 15.42.36

Vierde Klasse Heren

Nieuwegein werd in poule B kampioen, door een klinkende 12-2 overwinning op HCRB. Lelystad ging er in poule D met het kampioenschap vandoor, ondanks het 4-4 gelijkspel tegen Emmen. Daardoor gaat de laatste wedstrijd volgende week, tegen runner-up Roden, nog slechts om de eer. We gaan ervan uit dat Lelystad het kampioenschap goed gevierd heeft: een wedstrijdverslag typen lukte in ieder geval niet meer..

Schermafbeelding 2016-05-31 om 15.54.29

Vierde klasse Dames

Met nog 2 wedstrijden op de agenda stelde Mierlo Dames 1 het kampioenschap in poule A veilig. In de kraker tegen runner-up Heesch had de ploeg genoeg aan 1 goal: 0-1. Over het 0-0 gelijkspel tegen laagvlieger Hoevelaken willen ze het bij FIT dames 1 waarschijnlijk niet al te lang meer hebben. Feit is echter dat door dit puntje het kampioenschap in poule E wél veilig is gesteld door de (gestoorde?!) dames uit Amsterdam Noord.

Schermafbeelding 2016-05-31 om 16.02.19


Wat vind jij? Praat mee...