2e tot en met 4e klasse: spektakel bij Roden-Emmen

De wedstrijd tussen Roden en Emmen in de strijd achter koploper Lelystad (4e klasse D) leverde doelpunten, kaarten en heel veel tweets op. En er gebeurde nog veel meer. Zo proefden de dames van Souburgh (ook 4e klasse D) voor het eerst dit seizoen het zoet van een overwinning. Twitter mee met de hashtag van jouw poule en de kans bestaat dat jullie wedstrijd in de round-up komt.

2e Klasse Heren

Poule D

In Poule D hebben de heren van Spandersbosch goede zaken gedaan door de 1-0 winst op directe concurrent GHBS. Voor de 12e speelronde stonden de Groningers nog op plaats 2. Ook Bully, met 20 punten op gelijke hoogte met GHBS, verloor van nummer 10 Barneveld (3-2). Zevenaar profiteerde en staat nu op plaats 2, 4 punten achter de Hilversumse ploeg.

2e Klasse Dames

Poule A

De vrouwen van VVV hebben geprofiteerd van het gelijkspel (2-2) tussen USHC (nr. 2) en Xenios (nr. 4). Na de 4-0 overwinning op Weesp gaat VVV nu alleen op kop en heeft de ploeg 2 punten voorsprong op de Utrechtse studenten.

Poule B

Groen-Geel blijft door de 1-4 overwinning op HDS in het spoor van de 2 koplopers. Zowel Alecto als Zoetermeer wonnen hun wedstrijd nipt met 2-1 van respectievelijk Rijswijk en Noordwijk. De Wassenaarse dames bezetten stevig de 3e plaats, met 28 punten uit 11 wedstrijden.

Tweet Groen-Geel

3e Klasse Heren

Poule B

De mannen van HDS gaan iets steviger aan kop door de misstap van naaste belager Dopie. Die gingen met 2-1 onderuit bij de nummer 4, Spijkenisse. De Haagse hockeyers staan nu 5 punten los van de rest van het veld.

Poule C

DDHC laat op Twitter weten de 1e uitoverwinning van het seizoen te hebben begroet. De mannen uit Raamsdonksveer legden er zelfs 3 in tegen het Oisterwijkse HOCO, dat 4 plaatsen hoger staat op de ranglijst.

Twitter DDHC heren 1

Aanvoerder van de ranglijst Nuenen was in een doelpuntrijk duel maar net de baas over Shot: 6-5.

3e Klasse Dames

Poule A

Westerpark heeft na de 1-2 uitzege bij Catwijck nog geen punt ingeleverd en gaat grandioos aan de leiding. En dat mag gezien worden, vindt Westerparker Anne Fay Pulles. Geen vuiltje aan de lucht dus voor de club uit Amsterdam-West, dat Castricum na het gelijkspel tegen Voorhout (1-1) nog verder achterop zag raken. Eerste belager is nu Pijnacker op 9 punten achterstand.

Westerpark dames 1

4e Klasse Heren

Poule D

De heren van Roden zijn in een beladen duel (Rode kaarten: 1-1) met Emmen (Doelpunten: 3-2) ingelopen op diezelfde tegenstander. Roden hield op social media goed bij hoe deze wedstrijd eraan heeft bijgedragen dat het Emmen tot op 1 punt is genaderd. Koploper Lelystad bemoeide zich niet met deze clash en won zijn wedstrijd met 5-0 van Dash.

Facebook Roden Heren 1

Lees het hele verslag op Facebook van Roden Heren 1

Hoe zat het nou met die rode kaarten?

Tweet Roden Heren 1

4e Klasse Dames

Poule D

De dames van Souburgh hebben hun 1e overwinning van het seizoen te pakken. Proficiat! De ploeg uit Alblasserwaard won nota bene uit met 1-2 bij het 3 plaatsen hoger geklasseerde Gilze-Rijen. Dat is nog eens lekker uit de winterstop komen. Hiermee zijn de dames nog niet van de laatste plaats af, maar ligt HSD, dat met 8-0 ten onder ging bij Hoeksche Waard, bijna voor het grijpen: 1 punt is nog maar het verschil.


Wat vind jij? Praat mee...