2K t/m 4K: Dash en Thor winnen met dubbele cijfers

In de lagere topcompetities, de Tweede tot en met Vierde Klasse, gebeurt ieder weekend genoeg. Hier de meest in het oog springende gebeurtenissen, ondersteund door socialmediaposts.

Maak dit seizoen via Twitter, Facebook en Instagram vooral gebruik van de hashtag van jouw poule of stuur je bijzondere verhaal of foto(‘s) naar redactie@hockey.nl. Dan maak je kans om jouw inzending terug te zien in deze round-up.

Tweede Klasse Heren

Opeens, net voor de winterstop, kent de Tweede Klasse Poule B een nieuwe koploper: Forescate. Zelf wonnen de mannen uit Voorschoten van het zondag nog hoger geklasseerde Schiedam en maakten daar onderstaande samenvatting van. Tot hun vreugde zagen ze dat voormalig koploper Rijswijk thuis verrassend verloor van degradatieklant Barendrecht.


>> Tweede Klasse Heren uitslagen en stand

Tweede Klasse Dames

Xenios won op eigen kracht met ruime cijfers van USHC, maar toen de dames vernamen dat concurrent Qui Vive onverwacht gelijkgespeeld had tegen Reigers, kon de champagne ontkurkt worden. De Amsterdamse dames gaan de winter in als ‘Herbtmeisters’ en dus niet het team uit De Kwakel.

>> Tweede Klasse Dames uitslagen en stand

Derde Klasse Heren

Wat is er gebeurd bij Rapid-Westland? Natuurlijk was het een duel tussen de nummer laatst en nummer drie van Poule A, maar een 0-13 uitslag had niemand voorspeld. Wellicht dat de mannen uit het Westland extra gemotiveerd waren door het feit dat de jongste bondscheidsrechter van Nederland in hun wedstrijd debuteerde en de camera’s van Hart van Nederland aanwezig waren om dit vast te leggen. Hoe dan ook, Westland heeft zich voor de SBS-kijkers van hun beste kant laten zien, Rapid net iets minder.

 

>> Derde Klasse Heren uitslagen en stand

Derde Klasse Dames

Ook de Derde Klasse Poule A kent een verrassende winterkoningin. HOCO Dames 1 passeerde concurrent Apeliotes op de ranglijst doordat laatstgenoemde gelijkspeelde tegen Vlijmen. HOCO uit Oisterwijk won met 2-4 van Shot en voert op basis van doelsaldo de lijst aan. Onderin wordt de situatie voor Heesch steeds uitzichtlozer. De ploeg is nog altijd puntloos. Zondag verloor het van meest naaste concurrent Dommel, de afstand bedraagt nu acht punten.

>> Derde Klasse Dames uitslagen en stand

Vierde Klasse Heren

Wat is er aan de hand met Saxenburg? Nadat de mannen de eerste negen wedstrijden op rij wonnen in Poule D, werd vorige wedstrijd gelijkgespeeld en zondag tot overmaat van ramp plots verloren. Souburgh is Saxenburg inmiddels benaderd op twee punten en bovendien hebben de heren uit Alblasserwaard nog een wedstrijd tegoed tegen Feijenoord. Wie denkt dat ze daar op de Facebook-pagina van Souburgh niet over uitgepraat raken, heeft het mis. Daar gaat alle aandacht uit naar een ongeidentificeerd verloren voorwerp.

>> Vierde Klasse Heren uitslagen en stand

Vierde Klasse Dames

Onze aansporingen van vorige week hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd: Feijenoord verloor opnieuw met dubbele cijfers zonder zelf te scoren. Dit keer was Thor, ook geen hoogvlieger, de boosdoener. Koploper van Poule D Hoeksche Waard verloor van Waddinxveen.

In Poule C won Epe wéér. De nummer 1 is dit seizoen nog, heel knap, zonder puntverlies en het kan bijna niet anders dan dat na de winsterstop Epe het kampioenschap gaat binnenslepen. Misschien dat de dames van Dash daar nog een stokje voor kunnen steken. Ook zij lieten zien over een aardig scorend vermogen te beschikken, door met 0-10 te winnen van Lemmer. ZIj bedachten onderstaande manier om dat duidelijk te maken.

>> Vierde Klasse Dames uitslagen en stand


Wat vind jij? Praat mee...